ALEGERI SUA 2016: CNN anunță primele rezultate EXIT POLL

09.11.2016
ALEGERI SUA 2016: CNN anunță primele rezultate EXIT POLL

Rezultate alegeri SUA EXIT POLL. Cursa electorală pentru desemnarea președintelui Statelor Unite ale Americii devine tot mai strânsă. Toate sondajele au arătat că Hillary Clinton este favorita.

VEZI LIVE REZULTATELE LA ALEGERILE DIN SUA AICI

Potrivit unui EXIT POLL CNN, 62% dintre americani au decis din septembrie cu cine vor vota. 38% dintre americani își doresc o schimbare, iar 22% au votat ținând cont de experiență. Primul EXIT POLL va fi dat publicității de către CNN la ora 2:00.

Huff.ro îți prezintă în timp real exitpoll-uri, rezultatele parțiale, finale. Îți va prezenta în timp real tot ce se întampla la alegerile din SUA LIVE.

Cea mai puternică democraţie a lumii îşi alege în aceste momente președintele pentru următorii patru ani. Hillary Clinton sau Donald Trump este întrebarea de pe buzele tuturor. Aproape 150 de milioane de americani sunt aşteptaţi la urne pentru a-l alege pe cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite.

Mulţi au votat deja, inclusiv cei doi candidaţi principali, democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump.

Hillary Clinton a fost prima dintre cei patru pretendenţi la preşedinţia SUA care s-a prezentat la vot. Apariţia sa, la o mică secţie de votare dintr-o şcoală de lângă New York, a stârnit o adevărată isterie printre alegători.

“Vă iubim! Mulţumim pentru tot. Veţi câştiga! Cu siguranţă, cu ajutorul vostru! Cum este să vă votaţi singură?”, au fost câteva dintre întrebările adresate lui Hillary Clinton.

“Este cel mai copleşitor sentiment, Dan. Ştiu câtă responsabilitate vine cu asta. Foarte mulţi oameni depind de rezultatul acestor alegeri şi de ce va însemna pentru ţara noastră şi voi face tot ce îmi stă în putere dacă voi fi suficient de norocoasă să câştig azi.”, a răspuns Hillary Clinton.

Citește și: Alegeri SUA: America a votat. Aflăm cine este președintele. CNN anunță rezultate EXIT POLL

Citește și: Rezultate Alegeri SUA EXIT Poll și sondaje – CNN anunță primele rezultate

Donald Trump s-a prezentat la urne cu o întârziere de o oră, față de programul pe care îl anunțase.

Articolul continua dupa publicitate

“Grea decizie! Este o şansă uriaşă, este un entuziasm extraordinar al oamenilor pe care îl vedem peste tot în ţară, în întreaga lume…. Ei bine, vrem să câştigăm, vrem să câştigăm. Vom vedea ce se întâmplă. Totul arată bine până acum.”, a spus Donald TRump.