Connect with us
Candidatul republican Donald Trump a acuzat "presa minicionasă" de fraudarea alegerilor prezindențiale din Statele Unite ale Americii.

Știri

Alegeri SUA 2016. Donald Trump acuză presa de fraudarea alegerilor

Republicanul Donald Trump a afirmat pe Twitter că alegerile prezidențiale din SUA sun “fraudate cu siguranţă” de “presa mincinoasă” şi “la multe secţii de vot”.

“Alegerile sunt, cu siguranţă, fraudate de presa micinoasă şi care distorsionează (faptele – n.r.), care o promovează pe Necinstita Hillary – dar şi la multe secţii de vot – TRIST”, a scris el. Anterioir el acuzase că media, într-un „efort coordonat cu echipa de campanie a lui Clinton” fraudează alegerile, transmițând lucruri care „nu s-au întâmplat niciodată”, scrie news.ro.

Şi consilierul lui Trump, Rudy Giuliani, i-a acuzat pe democraţi că “trişează”. „Am descoperit foarte puţine situaţii în care republicanii trişează (…). Ei nu controlează oraşele interioare ca democraţii. Dacă republicanii ar controla oraşele interioare, ar trişa la fel de mult ca democraţii”, a spus el pentru CNN, adăugând că numai un “tâmpit” ar crede că în unele zone, precum Philadelphia sau Chicago, lucrurile vor fi corecte.

Citește și: Alegeri SUA 2016: A doua dezbatere Trump – Clinton. Ce atacuri, dar și ce complimente și-au adus cei doi candidați

„Îmi pare rău. Oamenii morţi votează în general pentru democraţi, nu pentru republicani”, a adăugat el.

Declaraţiile omului de afaceri le contrazic pe cele ale candidatului său la vicepreşedinţie, Mike Pence, care a spus anterior pentru NBC că Trump va accepta “cu siguranţă” rezultatul alegerilor.

“Alegerile sunt întotdeauna destul de dure”, a insistat el, adăugând că Statele Unite au o tradiţie de “transfer paşnic al puterii”/

El a atras, însă, atenţia că poporul american s-a “săturat de părtinirea evidentă din presa naţională”, ce dă sentimentul că alegerile au fost “fraudate”.

Sondajele de opinie sugerează că Trump a pierdut teren într-o serie de state cheie.

Între timp, candidatul democrat la vicepreşedinţie, Tim Kaine, a criticat declaraţiile lui Trump privind fraudarea alegerilor drept “tactici pentru a speria” electoratul.

“Acuză presa. Acuză Partidul Republican. Spune că America nu poate organiza alegerii corecte, a spus democratul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top