Connect with us
Alegeri SUA 2016, live stream & video. Vezi aici cine a câștigat alegerile prezidențiale din America. Cine este noul președinte, dintre Clinton și Trump.

Știri

Alegeri SUA 2016, live video pe Huff.ro! Află cine va câștiga

Alegeri SUA 2016. În data de 8 noiembrie 2016 se dă startul alegerilor prezidențiale din America. De rezultatul acestor alegeri depinde o lume întreagă.

Vezi aici LIVE TEXT & VIDEO la alegerile din SUA!

Hillary Clinton și Donald Trump se vor lupta pentru funcția de președinte al Statelor Unite Ale Americii. Doar unul dintre cei doi va deveni cel mai puternic om al planetei. Huff.ro vă va ține la curent cu situația alegerilor prezidențiale din SUA. O echipă de jurnaliști vă va oferi toate informațiile despre scrutinul american.

Pe Huff.ro puteți vedea live stream și live video ce se întâmplă la urne în SUA, exit-poll-uri, sondaje și rezultatul final al acestor alegeri.

Alegeri SUA 2016. Cine sunt candidații

Donald Trump

Trump (70 de ani) este candidatul republicanilor. Controversatul om de afaceri american a reușit, surprinzător, să câștige cursa internă, deși mulți analiști nu îi dădeau nicio șansă.

S-a făcut remarcat printr-un discurs naționalist, anti-imigranți, cu remarci xenofobe. Sloganul său de campanie este „Make America Great Again” (Să facem America din nou grozavă).

De la începutul acestei campanii electorale, magnatul american a stat în centrul mai multor scandaluri. Mai multe femei l-au acuzat de hărțuire sexuală. De asemenea, el a fost înregistrat în timp ce făcea comentarii sexiste la adresa femeilor, spunând că dacă ești vedetă, ele se culcă mai ușor cu tine.

Donald Trump

Donald Trump

Un alt scandal este cel legat de evitarea taxelor timp de 18 ani de către Trump. În urma acestor acuzații, el a rămas fără sprijinul mai multor republicani de bază.

Chiar și așa, el rămâne preferatul americanilor ultra-naționaliști.

Citește și: Prima dezbatere între Donald Trump și Hillary Clinton. Cine a câștigat confruntarea

Citește și: A doua dezbatere Trump – Clinton. Ce atacuri, dar și ce complimente și-au adus cei doi candidați

Citește și: Ultima dezbatere tv dintre Hillary Clinton și Donald Trump. Confruntarea a fost presărată de atacuri amare

Hillary Clinton

Hillary Clinton (69 de ani) este candidatul democraților. Soție a fostului președinte Bill Clinton, ea a reușit să câștige cursa internă, impunându-se în fața lui Bernie Sanders. Sloganul său de campanie este „Stronger Together” (Mai puternici împreună).

Și Hillary Clinton este parte a unui scandal imens în țară. Ea este suspectată că a folosit un server privat, nesecurizat, pentru corespondență guvernamentală, atunci când a fost secretar de stat (între 2009 și 2013).

Serverul folosit era cel al familiei sale, iar informațiile transmise au fost declarate, retroactiv, clasificate de Departamentul de Stat american.

Recent, FBI a obținut un mandat pentru a putea examina mailurile. De asemenea, în laptopul soțului consilierei sale au fost găsite peste 600 de emailuri ale lui Clinton, relevante pentru o anchetă a agenților federali.

Hillary Clinton

Hillary Clinton

Acest lucru a dus la o prăbușire a candidatei în sondaje, lucru speculat imediat de Trump. Acesta a spus că dacă va câștiga alegerile, va desemna un procuror care să se ocupe de acest caz.

Între cei doi candidați, diferența rămâne una foarte mică. Unele sondaje o arată pe Hillary pe primul loc în preferințele americanilor, în timp ce altele îl dau pe Trump învingător.

Citește aici cele mai noi informații despre alegerile prezidențiale din SUA!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top