Connect with us
Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, și-a anunțat sprijinul pentru Hillary Clinton, candidata democrată la alegerile parlamentare din SUA.

Știri

Alegeri SUA 2016: Sadiq Khan o susține pe Hillary Clinton

Laburistul Sadiq Khan, primul primar musulman al Londrei, şi-a anunţat joi seara susţinerea publică pentru prezidenţiabila democrată Hillary Clinton , avertizând cu privire la retorica islamofobă promovată de către republicanul Donald Trump, de care profită doar jihadiştii Statului Islamic, transmite Reuters.

În timpul unei scurte opriri în metropola Chicago, Sadiq Khan a declarat că este un ”mare fan” al democratei Hillary Clinton şi speră că aceasta va câştiga alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Primarul londonez efectuează în aceste zile prima sa vizită în Statele Unite.

”Este fără nicio îndoială cel mai experimentat candidat înscris vreodată în cursa prezidenţială. Ca tată a două fiice, cred că mesajul transmis atunci când vorbim de cea mai puternică politiciană din lume este unul fenomenal. Sper că ea va câştiga”, a declarat primarul laburist, care este unul dintre cei mai influenţi politicieni musulmani din statele europene.

Citește și: Alegeri SUA: Donald Trump este supraponderal şi ia medicamente anticolesterol,

Citește și: Alegeri SUA 2016: În ce stare de sănătate se află Hillary Clinton

Imediat după victoria din alegerile locale, Sadiq Khan a intrat într-o dispută cu republicanul Donald Trump în ceea ce priveşte propunerea acestuia de a interzice accesul imigranţilor şi refugiaţilor musulmani în Statele Unite.

De asemenea, primarul londonez nu s-a sfiit să catalogheze planul prezidenţiabilului republican drept unul ”ignorant”.

În timpul unui discurs de 45 de minute, politicianul laburist nu l-a numit pe Donald Trump, însă a condamnat planul de interzicere a accesului musulmanilor în Statele Unite.

”Cred că dacă sugerezi că musulmanii nu sunt bineveniţi în Statele Unite, dacă sugerezi că doar pentru că un individ este musulman atunci nu este compatibil cu civilizaţia vestică, atunci în mod neintenţionat promovezi o retorică în favoarea Daesh”, a susţinut Sadiq Khan înainte de Consiliului pentru Afaceri Globale de la Chicago.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top