Connect with us
Alegeri SUA 2016. Ultima dezbatere tv dintre Hillary Clinton și Donald Trump. LIVE TEXT

Știri

Alegeri SUA 2016. Ultima dezbatere tv dintre Hillary Clinton și Donald Trump. Confruntarea a fost presărată de atacuri amare

Alegeri SUA 2016. Dezbaterea finală televizată a acestui brutal maraton din campania electorală prezidențială din SUA va avea loc în această seară, începând cu ora 21:00 (ora 4:00, ora României). Dezbaterea, care va avea loc la Universiatetea din Nevada, din Las Vegas, este supranumită „Noaptea Luptei”. Întreaga dezbatere este transmisă de HUFF.RO, începând cu ora 4:00.

Update 5:38 Dezbaterea s-a încheiat. Cei doi candidați nu și-au dat mâna la finalul confruntării și s-au ignorat.

Update 5:34 Moderator: Fiecare să spună de ce să vă voteze americanii!

Hillary Clinton: Fiecare care ne privesc, republicani, democrați, avem nevoie de voi, de implicarea voastră. Am avut privilejul de a avea presedenția aproape. Am făcut din cauza copiilor și familiilor ceva de sufer. Aceasta va fi misiunea mea, pentru a mă asigura că aveți slujbe bune. Sper să-mi dați șansa să fiu președinte.

Donald Trump: Această țară trebuie susținută. Oamenii noștri nu sunt respectați. Avem nevoie d elege. Se poate întâmpla să mergi la magazin și să fii împușcat. Vom face America să fie din nou puternică.

Update 5:30 Moderator: 60% din taxele federale este implicat în planul amandurora. Vreau să vă întreb: președintele TRump va face ceva pentru a slava acest lcuru?

Donald Trump: Vom înlocui acest plan din domeniul asigurărilor medicale instituite de Obama. E un dezastru cât ne costă acest plan. Acest plan trebuie să dispară. Ea vrea să mențină planul acesta. Trebuie anulat și înlocuit acest plan.

Hillary Clinton: Am spus că trebuie să investim mai mulți bani în asigurările medicale. Vreau să-i taxez pe cei bogați, presupun că Donald va găsi o cale să se eschiveze. Nu voi scădea beneficiile. Ceea ce propune Donald prin scăderea taxelor va duce la o datorie națională de miliarde de dolari. Trebuie să vorbim despre solvența. Trebuie să scădem costurile, să avem o valoare mai mare.

Update 5:25 Subiect: DATORIA NAȚIONALĂ. Cea mai mare datorie națională înregistrată până acum.

Donald Trump: Am spus că voi crea multe locuri de muncă și voi crește PIB-ul. Dacă pierdem forță de muncă sigur că pierdem și pe plan economic. Am avut acorduri comerciale încheiate, oameni pricepuți. Pe ei trebuie să-i folosim pentru acorduri comerciale. Vom crea un mecanism economic cum nu s-a mai văzut de decenii. Vom avea companii acre se vor extinde.

Hillary Clinton: Sloganul lui este ca America să fie mi mare, asta înseamnă că acceptă că America a fost măreață. În 1987 a făcut o rcelamă pe vremea când era președinte Regan șia spus același lcuru: suntem de râsul lumii. Dacă privim datoria, problema despre care vorbeam, eu plătesc ceea ce propun, nu voi adăuga nimic. Este una dintre prblemele pe care trebuie să le rezolvăm. Vom cere oamenilor bogați să-și plătească contribuțiile. Vom avea o creștere economică, trebuie să ridicăm clasa mijlocie, de aceea vreau să investesc în familiile voastre. Noi nu ne înțelegem, el a început cu un tată milionar. Asta schimbă perspectiva asupra lumii.

Donald Trump: Ar fi trebuit să fim mai incisivi.

Update 5:19: Moderator: Ați afirmat că Siria și Rusia combat….

Donald Trump: Este trist ce se întâmplă acolo. În mare parte i se datorează lui Hillary Clinton. 1,7 miliarde de dolari s-au alinita cu rușii și cu Iranul, pentru că noi susținem rebelii și nici nu știm cine sunt aceste forțe rebele. E adevărat, eu sunt personajul negativ, dar ea nu a făcut nimic. Așa am ajuns la problema cu imigranții cu care ne confruntăm la ora actuală. Acum sunt prezenți în țara noastră și o să vedem ce se va întâmpla.

Hillary Clinton: Am înțeles și îngrijorările generalului și ale președintelui. Ar trebui să le spunemrușilor că am vrut zone sigure la sol. Putem să facem un acord și să fie clar că e ceva ce e în interesul aomenilor din Siria. Nu voi lăsa pe nimeni să intre în această țară dacă nu avem încredere. Am imaginea acelui copil cu sânge pe față care mă macină. Vrem să lucrăm cu comunitățile musulmane pentru a preveni atacurile. O să învingem ISIS.

Donald Trump: Nu ar trebui să se ajungă aici ca ISIS să fie prezent în 32 de state. Rusia a preluat mare parte din teritoriu. Practic ne-au dejucat acțiunile.

Update 5:10 Subiect: AFACERILE EXTERNE.

Hillary Clinton: Sunt încurajată că se face efort din partea armatei din Ucraina…nu voi susține trimiterea forțelor americane ca forțe în Irak. Va fi o luptă grea și vom continua să presăm Siria pentru a ocupa cartierul general al ISIS. Avem multe de făcut. Siria va rămâne un punct problematic. Trebuie să fim cu ochii pe ISIS, vreau să avem o forță care să ne protejeze acasă. Nu vrem să avem teroriști. Voi lupta pentru o zonă sigură în Siria, pentru a evita exodul de acolo. Trebuie să avem o negociere cu rușii pentru a evita acest conflict.

Donald Trump: Ce s-a întâmplat cu elementul surpriză. Anunțăm că vom interveni, toți au plecat. Au fost atâtea greșeli.

Hillary Clinton: El nua spus adevărul. Crede că acum arată mai bine să se opună, dar ceea ce este important. Trebuie să atacăm, dar trebuie să ne luptăm și cu luptătorii lor, dar putem să ocupă orasul Mosul și să intrăm în Siria. Sunteți cel mai periculos personaj care candidează la alegeri.

Update 5:06 Moderator: Dle Trump ați spus că aceste alegeri sunt incorecte. Veți accepta rezultatul?

Donald Trump: O să văd atunci. Media este atât de coruptă. New York Times a scris lcurui incorecte, care otrăvesc mintea publicului. Ea nu ar trebui să i se permită să candideze. De aceea am spus că sunt măsluite. Ei nu ar fi trebuit să i se permită să candideze.

Hillary Clinton: FBI a avut o investigație legată de emailurile mele și a spus că nu e nicio problemă. A spus că și cursa primară a fost împotriva lui. Este felul în acre gândește, este amuzant dar și tulburător. Oricine participă la aceste alegeri trebuie să accepte. Obama a spus că se vede că nu ești în stare să faci această treabă pentru că te plângi tot timpul.

Update 5:00: Doamna Clinton ați încercat să evitați conflictul de interese cu asociația Clinton. Ne puteți spune care e situația?

Hillary Clinton: Tot ce am făcut a fost în interesul țării. Sunt foarte fericită să vorbesc de fundația Clinton, sunt mândră de ceea ce facem. Pe scurt, fundația a făcut ca 11 miliaone de oameni din lume bolnavi de HIV să-și permită tratamentul. Am făcut o treabă foarte bună.

Donald Trump: Vorbești de drepturile femeilor? Vorbim de oameni care ucid femei, care le abuzează. De ce nu dai înapoi banii pe care i-ai luat de la anumite țări? Îi urăsc pe soții Clinton.

Hillary Clinton: Noi cei de la Fundația Clinton 90% din bani sunt donați, sunt foarte mândră să spun că folosim acești bani pentru aomeni. Fundația Trump a luat abni de la oameni și i-a folosit în interesul familiei. Eu și Bill am strâns 30 de milioane de dolari pentru a ajuta oamenii din Haiti. Vom continua să o facem.

Donald Trump: Fundații amri sau mici, aomenii contribuie. Banii se duc în acte de caritate, nu-mi cumpăr bărci și yahcturi. Cu acești bani strânși s-au construit case.

Hillary Clinton: Nu putem ști pentru că nu și-a făcut declarația de taxe. Am aflat la ultima dezbatere că nu a plătit niciun ban. Jumătate dintre imigranți care nu au acte plătesc.

Donald Trump: Avem dreptul în virtutea legilor să ne prevalăm de acest lucru.

Update 4:52: Subiect: În ce măsură sunteți potrivit pentru funcția de președinte?

Donald Trump: În primul rînd poveștile au fost scoase din context. Aceste acuzații sunt false. Nu am prezentat scuze nici măcar soției. Nu cunosc aceste femei. Fie vor celebritate, când am văzut ce au făcut, când instigă la violență. Totul este înregistrat. Sunt acțiuni demarate de ea. Este mâna ei la mijloc.

Hillary Clinton: La ultima dezbatere am auzit ce le-a făcut el femeilor și apoi mai multe femei au vorbit. A avut mai multe apariții în acre a spus că nu putea să facă asta pentru că nu erau atrăgătoare. A atacat o reporteriță și i-a spus că este dezgustătoare. Donald crede că diminuarea importanței femeii este el mai important. Știm ce părere are Donald, cum se poartă cu femeile, cred că depinde de noi toți ce suntem fiecare. Nu vrem să avem genul acesta de luptă, vrem să ne iubim diversitatea, să facem țara asta și mai importantă decât este.

Donald Trump: Nimeni nu respectă femeile mai mult ca mine. Sincer vorbind vreau să vorbesc despre ceva ușor diferit. A spus numai minciuni, lucruri care au pornit de la membrii campaniei sale. De ce nu vorbim de cele 330 de mii de mailuri șterse de ea. Avem un general extraordinar, care vorbește de o pedeapsă pentru 5 ani de închisoare pentru declarații false. Probabil va intra la închisoare. Ea scapă basma curată și candidează la prezideniale.

Hillary Clinton: De fiecare dată când nu este confrotabil începe să nege. El nu își cere niciodată scuze, de asemenea s-a repezit și la un reporter cu dizabilități, a avut o problemă cu părintele soldatului care a murit din cauza religiei. A avut ceva și cu un judecător federal. S-a spus că nu se poate ca el să judece acele cazuri pentru că părinții lui sunt emxicani. O viziune periculoasă pentru țara noastră. Sper ca așa cum s-a întâmplat în ultimele săptămâni mulți oameni să înțeleagă aceste alegeri.

Donald Trump: Ea instigă la violență.

Update: 4:45 Moderator: Dle Trump, vorbiți de miliaone de slujbe care vor apărea, oamenii nu cred.

Donald Trump: Raportul în ceea ce privește raportul de muncă este groznic. Țara noastră este stagnantă, am pierdut locuri de muncă, nu mai producem nimic, am vizitat foarte multe comunități, a fost o lecție pentru mine. Am văzut oameni plângând. Este groaznic ce li se întâmplă acestor oameni. Ea susține ce a făcut soțul ei dar a fost un dezastru. Acum vrea să semnze un parteneriat transpacific.

Hillary Clinton: Vreau să spun că atunci când am văzut acordul am spus că sunt împotrivă. Voi fi împotrivă și acum și oricând. Nu vreau să plece slujbele în Mexic. Problema cu China este aducerea de oțel pe piața noastră. Donald a cumpărat aluminiu și oțel de la chinezi și turnurile lui au fost construite cu materiale de la chinezi. Nu va merge ce va spune el. Vreau să facem pentru prima dată în istorie cum trebuie.

Donald Trump: De ce nu ai făcut-o în ultimii 20 de ani că ai fost implicată în toate aceste aspecte? Ai experiență, dar este una proastă. Mă acuzi de aceste chestii, de ce nu m-ai împiedicat tu. Ai fost în Departamentul de Stat. 6 miliarde de dolari au dispărut, dacă devii președinte, țara asta va fi haos.

Hillary Clinton: În anii 1970 am intrat și am luptat împotriva discriminării copiilor afroamericani. Eu am luptat pentru școli, iar el a împurmutat bani de la tatăl său pentru a-și începe afacerile. Ceea ce am făcut eu…o să las poporul american să decidă.

Donald Trump: Am pornit cu un împurmut de un milion de dolari, dar am condus o companie, dacă ai conduce și tu țara cum am condus eu compania… Ne luptă cu ISIS pentru că ei au creat acest vid.

Update 4:37 Subiect: ECONOMIA. De ce cerdeți că planul dvs va crea mai multe lcouri de muncă?

Hillary Clinton: Planul meu va da familiilor medii mai multe oportunități. Vreau să am un program de slujbă mai bun, slujbe noi și energie curată. Vreau să ajutăm afacerile mici, vreau să creștem salariul minim. Vreau să avem salarii egale pentru bărbați și femei. Vreau implicări în susținerea colegiilor, vreau să fac ca studiile la colegiu să fie gratis, să nu primești de la colegiul de stat o factură.

Donald Trump: Planul ei e un dezastru. Când am vorbit de Japonia, Germania, când vorbeam de țări bogate, ei d ece nu ne plătesc? De când am spus eu asta? De un an de zile. Sunt un fan al NATO dar trebuie să contribuie și ei cu ceva. Trebie să le spunem acestor țări: trebuie să ne ajutați și voi! Obama a dublat datoria națională. Voma vea mai mult comerț liber. Vorbesc de niște acorduri absolut dezastruoase. Du-te în Ohaia, în New York am pierdut forță de muncă în favoarea mexicului. Vom încheia un alt acord comercial mult mai bun. Vom reduce masiv taxele, vom angaja oameni, vom aduce aceste milioane de dolari înapoi în țară.

Hillary Clinton: Ceea ce va susține el este cea mai mare tăiere de taxe: de trei ori mai mare ca în administrația Bush. Nu voi crea niciun fel de deficit bugetar, el prin reducere de taxe va crește aceste deficit. Soțul meu a creat un surplus bugetar. Când Obama a intrat în funcție a preluat țara într-o criză uriașă și a dus-o pe linia de plutire. Vreau să investim în educație, în pregătirea oamenilor. Tăierea taxelor pentru bogați nu va funcționa. Eu cred că pașii făcuți de Obama au salvat economia. Acum am ieșit, suntem pe margine dar încă nu mergem cum ar trebui. De aceea ceea ce am propus nu va crește deficitul bugetar. Și vom vedea o creștere a veniturilor și va crește numărul de slujbe. Eu voi putea face asta.

Update 4:28: Este visul dumneavostră: graniță deschisă?

Hillary Clinton: Vreau un sistem energetic care să treacă dincolo de granițe. Citați de pe WikiLeaks. Dorința a venit de la nivel înalt, de la Putin însăși. Cea mai importantă problemă a acestei țări este dacă Donald va condamna ceea ce fac rușii.

Donald Trump: Oamenii vor veni cu miile în țară din Siria. Vin oameni care nici nu ști de unde vin. Trebuie să punem capăt Islamismului. Putem să vorbim și despre Putin, dacă ne-am înțelege bine ar fi perfect. Din ce văd eu nu respectă această persoană.

Hillary Clinton: Dumneavoastră sunteți gata să fiți de partea rușilor. Recunoașteți că urmează să primiți ajutor de la el. Nu am avut vreodată vreun Guvern care să se implice în alegerile noastre.

Când vorbim despre armele nucleare când președintele dă un ordin acesta trebuie respectat. De aceea oamenii aceia care au această responsabilitte au spus că nu ar avea încredere în Donald Trump să îi dea aceste coduri.

Donald Trump: Tot ce am spus: trebuie să renegociem aceste acorduri. Se leagă de suvbiectul armelor nucleare. S-a dovedit că este o mincinoasă.

Hillary Clinton: State Unite au păstrat pacea în alianțele noastre, ele fac ca Statele Unite să fie un loc mai sigur.

Update: 4:20 Subiect: IMIGRAREA.

Donald Trump: Ea vrea să acorde amnistie ceea ce este und ezastru. Avem nevoie de granițe sigure. Am cunoscut oameni extraordinari ai căror copii au fost uciși de cei care au intrat ilegal în țară. Fără granițe nu avem o țară. Hillary vrea să deschidem granițele. Multe dintre probleme cu care se confruntă țara noastră: traficul de heroină. Avem nevoie de granițe sigure, trebuie să ținem la distanță acești traficanți de droguri.

Hillary Clinton: Nu vreau să despart familiile, nu vreau să văd forța de deportare despre care a vorbit Donald Trump. El a spus recent că toți oamenii care nu au acte vor fi deportați, asta însemnă că vom avea forțe masive care să acționeze și atunci va trebui să-i urcăm în trenuri să-i dăm afară din țară. Această ideea ne-ar dezbina. Eu am luptat pentru securitatea granițelor și am un plan care include securitatea granițelor. Să oprim violența, cei care trebuie deportați vor fi deportați. A fost în Mexic și președintele a spus că nu vrea să plătească pentru asemenea zid.

Donald Trump: Am avut o întâlnire cu președintele Mexicului. Vom îmbunătăți relațiile noastre. În 2006, Hillary s-a pronunțat pentru acest zid, dar nu s-a întâmplat nimic.

Hillary Clinton: Este clar când ne uităm la ceea ce propune Donald el și-a început campania numindu-i criminali pe imigranți. Scoțând imigranții și implicându-i în economie ar însemna să-i exploatăm. Ceea ce spune el e că ar trebui să-i deportăm, Eu vreau să-i scoatem din umbră.

Donald Trump: În timpul lui Obama mulți au fost dați afară. În ceea ce privește scoaterea din țară a acestor oameni ori avem granițe ori nu. Poți deveni un cetățean cu drepturi respectând toate formalitățile în acest sens. Nu e corect să intre cineva în țară dă devină cetățean.

Hillary Clinton: Voma vea granițe sigure.

Update: 4:15 Subiect: AVORTUL.

Donald Trump: Susțin dreptul la viață.

Hillary Clinton: Susțin dreptul constituțional al femeii de a lua cea mai intimă decizie cu privire la sănătate. Multe state pun foarte multe reglementări care sunt împotriva femeilor și le împiedică să facă aceste alegeri. Donald spune că este de acord să renunțăm la acest plan și vrea să nu mai fie fonduri. Am ajuns prea departe pentru a ne întoarce în timp acum. El a zis că trebuie să existe o pedepasă pentru femeile care vor să avorteze.

Moderator: Cât de departe să se meargă cu avortul?

Hillary Clinton: Decizia de a întrerupe o sarcină este dureroasă pentru o femeie. Am cunoscut femei care au primit o veste proastă și anume că nu pot duce sarcina la termen. Nu cred că Guvernul Statelor Unite ar trebui să se implice.

Donald Trump: Mi se pare groaznic ceea ce afirmă. Dacă e să scoți pe finele sarcinii fătul. Pentru mine nu este în regulă, ceea ce spune ea poți scoate fătul din pântecele mamei și nu este cazul.

Hillary Clinton: Pentru femeile pe care le-am întâlnit este una dintre cele mai triste decizii. Am avut onoare să călătoresc și am fost în țări unde Guvernul forța avortul.

Update 4:10: Subiectul de dezbatere: regimul armelor.

Hillary Clinton: Susțin al doilea amendament privind portul de armă, respect tradiția posesiei de arme. Cred că trebuie și poate exista o reglementare, nu înseamnă că oamenii să aibă arme cu care să amenințe sau să omoare. Cred că avem nevoie de un control, avem nevoie de o reglementare, lucrui care sunt sensibile în acest moment și care să nu intre îna mendamentul 2. Nu sunt de acord cu felul în acre Curtea a aplicata mendamentul în acest caz. Din păcate nu toată lumea care are arme încărcate în casă ăși iau măsurile de precauție necesare. Este nevoie de reglementări de bun simț.

Moderator: V-ați opus limitelor în privința dreptului de a avea arme. De ce?

Donald Trump: Sunt un suporter declarat al celui de-al doilea amendament, mă bucur că am și susținerea autorității de profil. Vm numi reprezentanți în JUstiție care să susțină acest amendament.

Update 4:05: Unde vedeți rolul Curții Supreme în viitorul țării?

Hillary Clinton: Cred că atunci când vorbim de Curtea Supremă se pune problema importantă pentru aceste alegeri. Eu cred că Curtea Supremă trebuie să fie de partea poporului american nu de partea celor bogați. Avem nevoie de o Curte Supremă care să lupte pentru drepturile femeilor, a minorităților. În acest moment în istoria țării este important să nu ne întoarcem în timp în ceea ce privește egalitatea căsniciei. Să spunem că această Curte Supremă să ne reprezinte pe toți.

Cu credeți că ar trebui să fie interpretată Constituția?

Donald Trump: Este imeprativ să avem sistemul de justiție potrivit. S-au făcut câteva declarații deplasate la adresa mea. Avem nevoie de o Curte Supremă…dacă oponenta mea va câștiga alegerile vom avea o replică slabă în ceea ce privește al doilea amendament. Reprezentanții Sistemului de JUstiție pe care îi am în vedere vor apărea prevederile celui de-al doilea amendament, vor interpreta Constituția în spiritul fonadatorilor acesteia, trebuie respectată Constituția așa cum a fost gândită.

Update 4:03: Dezbaterea are o ușoară întârziere. Hillary Clinton a ajuns la Universitatea din Nevada, unde are loc dezbaterea.

Update 3:35: Dezbaterea începe în câteva minute. În platoul în care va avea loc confruntarea dintre Donald Trump și Hillary Clinton se fac deja pregătiri. Puteți urmări ce se întâmplă în aceste momente aici LIVE.

Update 12:46 Dezbaterea începe de la ora 04:00 și este LIVE pe Huff.ro, ramâneți pe Huff.ro.

LIVE! VIDEO STREAMING Trump Vs Clinton

 

A treia confruntare dintre Trump și Clinton. LIVE TEXT

Dupa două confruntări amare între Donald Trump și Hillary Clinton, aceasta este ultima șansă majoră pentru a influența alegătorii și marchează „îngroparea securii” pentru câteva zile finale ale campaniei înaintea zilei alegerilor.

Donald Trump este de așteptat încă o dată pentru a merge pe atac pentru a încerca și de a compensa terenul pierdut, odată cu apariția înregistrărilor în care este agresiv față de femei.

Dezbatere finală între Donald Trump și Hillary Clinton se va concentra asupra imigrației și Curții Supreme.

Chris Wallace, moderatorul „Duminica Fox News”, va modera dezbaterea finală. Wallace este de trei ori la premiul Emmy pentru „Duminica Fox News”. A lucrat pentru Fox News Channel din anul 2003 și înainte a lucrat 14 ani la ABC News. Wallace a acoperit aproape fiecare eveniment politic major pentru Fox. El este cunoscut pentru stilul său agresiv de a interoga atât democrații cât și republicanii.

În 2016, Wallace a realizat un interviu în exclusivitate cu președintele Barack Obama. Wallace a facut interviuri anterioare cu Obama în 2008, 2009 și 2013.

Este puțin probabil ca ultima dezbatere să depășească audiențele dezbaterilor anterioare. În 2012, 41 de milioane de oameni au urmărit a treia dezbatere între Obama și Mitt Romney. Prin comparație, 45 de milioane de oameni au urmărit a doua dezbatere și peste 46 de milioane au vizionat prima dezbatere.

În 2008, 56 de milioane de oameni au urmarit a treia dezbatere între Obama și senatorul John McCain.

Ultima dezbatere între Clinton și Trump a avut o audiență de 66,5 milioane de oameni, mai puțin față de 84 de milioane de telespectatori care au urmărit prima dezbatere între cei doi candidați la președinție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top