Connect with us
Alegeri SUA: Cum este văzută cea mai importantă zi din America în presa internațională

Știri

Alegeri SUA: Cum este văzută cea mai importantă zi din America în presa internațională

Alegeri SUA. Cea mai importantă zi, în care americanii își aleg cel de-al 45-lea președinte, este titrată de presa internaționată atât cu mesaje în care sunt îndemnați cetățenii să voteze un anume candidat, cât și unele de încurajare a participării la vot la alegerile SUA.

Huff.ro transmite LIVE tot ce se întâmplă în SUA. Rezultate, exitpoll și comentarii. De asemenea, puteți urmări fluxuri video în direct.

Cum este văzută ziua alegerilor din SUA în presa internațională

The Telegraph a publicat o listă cu primele pagini ale unor ziare din Statele Unite ale Americii, dar şi din alte ţări, precum Marea Britanie, Australia, Italia şi Suedia.

Ce scrie presa din Statele Unite ale Americii

Ziarul „New York Post” a scris pe prima pagină titlul ”Votează pentru cel pe care îl displaci mai puţin”.

„The Washington Post” a titrat: ”După ultimii paşi, momentul adevărului pentru o naţiune nerăbdătoare”.

„The Daily News” a publicat un articol în care a încurajat americanii să voteze.

O altă publicaţie americană care a îndemnat cetăţenii să voteze este „Iowa City Press-Citizen”. ”America, este timpul să votezi. Cetăţenii vor alege astăzi cel de-al 45-lea preşedinte”, arată titlul primei pagini, însoţit de o ilustraţie cu chipurile desenate ale celor doi candidaţi, aşezaţi faţă în faţă.

Ce scrie presa din Marea Britanie despre ziua alegerilor SUA

O imagine a republicanului Donald Trump a dominat prima pagină a ziarului „Daily Telegraph”, care l-a citat pe candidat cu declaraţia: ”Va fi Brexit plus plus plus”.

„The Times” a publicat pe prima pagină titlul ”Valul primilor votanţi îi dau lui Clinton un avantaj împotriva lui Trump”, referindu-se la votanţi hispanici şi la femei.

„The Guardian” a titrat pe prima pagină despre un uşor avantaj al lui Hillary Clinton în rezultatul sondajelor şi despre faptul că votanţii americani vor da verdictul în cursul zilei de astăzi.

„Financial Times” a scris că dolarul a crescut în ultima zi de campanie, luni, după ce investitorii au devenit mai încrezători în victoria lui Hillary Clinton, în ciuda sondajelor care au prezentat-o cu doar un uşor avantaj împotriva rivalului său, Donald Trump.

„The Metro” a publicat titlul ”Numărătoarea inversă”, alături de o imagine în care apar Hillary Clinton şi Donald Trump, care poartă o şapcă albă cu mesajul ”Să facem America extraordinară din nou” şi o sărută pe obraz pe Melania Trump.

Ce scrie presa din Rusia

Un ziar din Rusia a citat un specialist potrivit căruia Hillary Clinton îi va înconjura de rachete nucleare, în timp ce Donald Trump va recunoaşte Crimeea ca parte a Rusiei. Publicaţia a mai scris şi despre o conspiraţie potrivit căreia un preşedinte american nu este ales, ci este numit de o sectă politică denumită ”cei de neînlocuit”, potrivit BBC.

Ce scriu cele mai importante ziare din Australia

„The Australian” a publicat o imagine cu Hilary Clinton în timpul unui miting în care suporterii ţin pancarte cu ”SUA” şi mesajul ”Mai puternici împreună”, alături de titlul ”Clinton se bazează pe o a doua surpriză din partea FBI”.

The Herald Sun a amintit alegerile prezidenţiale americane pe prima pagină, cu o imagine a celor doi candidaţi şi titlul ”E-mailul lui Hillary câştigă. Clinton o ia înainte pe ultima sută de metri spre Casa Albă”.

Ce titrează presa din Italia

Ziarul italian La Repubblica a publicat titlul ”America: marea teamă”. Pe prima pagină a publicaţiei este scris că Hillary Clinton are un avantaj în polluri, iar Barack Obama le cere cetăţenilor americani să o voteze. De asemenea, jurnaliştii se întreabă dacă lipsa de raţiune va câştiga din nou, cum s-a întâmplat în cazul Brexitului.

Citește și: Alegeri SUA: Americanii își aleg președintele. S-a dat startul votului LIVE TEXT

Ce scriu ziarele din Germania

„Die Welt” a publicat pe prima pagină afişul filmului ”Apocalipsul acum/ Apocalypse Now” în care a fost inserat chipul lui Donald Trump, în timp ce Hamburger Morgenpost a publicat rugămintea: ”Vă rugăm, nu clovnului sinistru”, alături de imaginea candidatului republican, potrivit news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top