Connect with us
Donald Trump este supraponderal

Știri

Alegeri SUA: Donald Trump este supraponderal şi ia medicamente anticolesterol, potrivit unui document făcut public de el

După ce a susţinut că starea de sănătate a candidaţilor a devenit un subiect principal al alegerilor prezidenţiale, republicanul Donald Trump a dat publicităţii joi după-amiază o evaluare de sănătate care-i recomandă sănătatea excelentă, deşi este supraponderal şi urmează un tratament cu medicamente anticolesterol, informează Washington Post, potrivit news.ro.

Medicul Harold N. Bornstein menţionează că republicanul urmează un tratament cu statine, un medicament pentru scăderea nivelului colesterolului, şi are o greutate corporală din categoria pesoanelor supraponderale. Însă, este într-o stare de sănătate fizică excelentă pentru poziţia de preşedinte al Statelor Unite.

”El urmează un tratament cu un agent pentru reducerea lipidelor (Rosuvastină), precum şi o doză mică de Aspirină. El nu foloseşte produse din tutun sau alcool”, se arată în evaluarea de sănătate a republicanului.

Deşi evaluarea de sănătate prezintă mai multe informaţii despre starea de sănătate a candidatului republican, acesta nu a dat publicităţii un istoric complet de sănătate.

Medicul Harold N. Bornstein este un specialist gastroenterolog la Spitalul Lenox Hill din New York, care a susţinut încă de anul trecut că Donald Trump ar fi ”cel mai sănătos individ ales vreodată ca preşedinte”.

Starea de sănătate a republicanului a fost urmărită de către medic încă din anii ’80, iar miliardarul a participat în ultimele trei decenii la evaluări medicale anuale.

Donald Trump are o înălţime de 1,90 metri şi cântăreşte 107 kilograme, ceea ce înseamnă că este puţin supraponderal pentru înălţimea sa.

”Trump a fost spitalizat o singură dată în viaţa lui, atunci când a fost operat pentru apendicită al vârsta de 11 ani”, a scris medicul Bornstein.

De asemenea, rezultatele analizei de sânge arată un nivel de colesterol de 169. Tensiunea arterială este de 116 cu 90, iar nivelul de zahăr în sânge este de 99 de mg/dl.

”Nivelul de funcţionare al ficatului şi al tiroidei este unul normal”.

Trump a fost supus unei colonoscopii în 2013, în urma căreia nu s-a descoperit nicio anormalitate.

Rezultatele unei electrocardiograme recente au fost bune.

Medicul Bornstein menţioneză că miliardarul nu are un istoric familial de boli cardiace premature, iar tatăl său a trăit până la 93 de ani, scrie news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top