Categorii Știri

UPDATE! Românii din Saint Martin au fost găsiţi

UPDATE 11:01 Unul dintre românii care nu erau de găsit a reuşit să transmită un mesaj pe reţeaua de socializare. Acesta a transmis că toţi sunt bine.

MAE are în atenţie cazul celor trei cetăţeni români aflaţi în insula St. Marteen. Aceştia nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma, se menţionează într-un comunicat transmis de MAE.

Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile din St. Marteen, pentru a verifica situaţia acestora.

Prin intermediul Ambasadelor României la Paris şi Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autorităţile franceze respectiv olandeze, pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români în zona afectată.

Comunicarea între autorităţi se face cu dificultate

”Precizăm faptul că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, comunicarea cu autorităţile din zona afectată se efectuează cu dificultate”, conform comunicatului MAE.

Ministerul Afacerilor Externe este pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, precizează sursa citată.

Alţi români au rămas blocaţi în Miami. Unul dintre ei este regizorul român Alex Ceaușu.

Potrivit acestuia, autoritățile, dar și populația se pregătesc intens pentru a întâmpina uraganul de categorie 5, maximum pe scara intensităţii uraganelor, a declarat regizorul, potrivit antena3.ro.
„Geamurile au început să fie baricadate, se pun obloane, astăzi, de exemplu, nu am mai găsit apă în supermarket. Apa s-a și scumpit în ultimele două zile – ieri era 4 dolari/litrul, azi e 6 dolari, în mod normal fiind puțin peste un dolar”, a spus Alex Ceaușu.
Regizorul spune că sunt șanse foarte să se poată întoarce în România.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-09-07T11:14:43+03:00 11:14

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More