Connect with us
Alertă! A fost declarată epidemie de gripă. Pintea: E evoluție epidemică

Știri

Alertă! A fost declarată epidemie de gripă. Pintea: E evoluție epidemică

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii.

„Deși seară aveam o parte din datele pe care direcțiile de sănătate publică le-au transmis, nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră cazurile de gripă. Am refăcut raportările și putem spune că s-a înregistrat a treia săptămână consecuvită epidemică. (…) Vorbim de o evoluție epidemică a gripei. (…). S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, de la începutul sezonului, a informat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, marți seară, că din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau și de alte boli, alți cinci pacienți decedați nefiind cunoscuți și cu alte afecțiuni.

Pistol (INSP): Nu se pune problema de carantină, este adoptată doar în situații extreme

Nu se pune problema instituirii carantinei la acest moment în România din cauza circulației virusului gripal, a anunțat directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, precizând că aceasta este o măsură luată în situații extreme, iar „noi trăim o situație normală”.

„Nu se pune problema de carantină, carantina este adoptată în situații extreme, situație pe care nu o trăim, trăim o situație normală, dacă vreți gripa așa evoluează câteodată în număr mai mare de cazuri față de sezoane anterioare. Carantina e o masură adoptată extrem de rar, decisă de Organizația Mondială a Sănătății, de obicei. Există un regulament, tratat internațional care stipulează aceste lucruri”, a declarat Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ministerul Sănătății a constatat că în România este epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive și sunt 54 de decese din cauza bolii. Sorina Pintea a precizat că măsurile instituite în epidemie de grip nu sunt unele speciale și se aplică deja.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, de la începutul sezonului.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top