Connect with us
Alertă alimentară în România. Peste 1.400 kilograme de mici cu salmonella au fost vândute!

Știri

Alertă alimentară în România. Peste 1.400 kg de mici cu salmonella au fost vândute!

Alertă alimentară în România, după ce o cantitate de 1.400 kilograme de mici cu salmonella a fost vândută deja în mai multe magazine.

Totul a început la o unitate de procesare carne din localitatea Târnăveni, judeţul Mureş, acolo unde s-au găsit bacterii salmonella în două eşantioane din cinci, iar laboratorul care a efectuat analizele a anunţat autorităţile.

Atât operatorul economic, cât şi reţeaua de magazine unde au fost distribuite produsele au fost notificate, iar micii rămaşi în depozite au fost retraşi de la vânzare.

Din nefericire, autorităţile nu au reuşit să oprească de la vânzare decât 20 kilograme de mici cu salmonella, în timp ce o cantitate de 1.400 de kilograme a fost deja vândută către populaţie.

„Lotul infestat avea 1560-1580 kilograme. Acum nu ştiu exact. Ieri fiind ultima zi de valabiltate vă daţi seama că mai mult ca sigur s-a vândut. Nu avem cantităţile exacte retrase din reţeaua de magzine, dar îmbolnăviri nu au fost. Contaminarea s-a făcut pe parcursul fluxului tehnologic, la manipulare. Se mai întâmplă, nu e nimic desebit”, a declarat Sandor Kincses, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş.

Știre în curs de actualizare!

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top