ALERTĂ alimentară! Pește contaminat cu mercur pe piața românească! Zeci de tone au fost confiscate de urgență

14.05.2019
ALERTĂ alimentară! Pește contaminat cu mercur pe piața românească! Zeci de tone au fost confiscate de urgență

Pește contaminat cu mercur pe piața românească! Aceasta este ultima spaimă a cumpărătorilor. Ministrul de Interne a precizat că în acest moment nu mai puțin de 30 de tone au fost confiscate. Nu se știe încă dacă peștele a ajuns pe mesele românile, autoritățile fiind în plin proces de verificare. De remarcat că peștele provenea din alte țări europene, fiind pescuit în Italia, Spania sau Franţa.

Pește contaminat cu mercur pe piața românească!

„Autoritățile au confiscat 30 de tone de pește care nu se putea consuma. S-au efectuat percheziții la sute de persoane, cetățeni români și străini care se ocupau cu pescuit în alte țări din Europa. Peștele se pescuia din Italia, Spania sau Franța, de unde pescuitul era interzis din cauza poluării. Există suspiciunea că peștele ar fi fost contaminat cu mercur. Autoritățile verifică să vadă dacă peștele a ajuns pe masa românilor”, a declarat Carmen Dan.

De altfel, presa a scris pe larg cum în ultimii ani de zile tone întregi de pește contaminat cu plumb sau mercur au intrat pe piața din România. Anchetatorii au făcut descinderi și percheziții la depozitele și locuințele suspecților și au confiscat o cantitate impresionantă. De altfel, polițiștii români ajutați de cei spanioli, francezi și maghiari au dat de urma unei rețele care pescuia în lacuri și râuri poluate.

Citește mai mult pe Fanatik.ro.