Connect with us

Știri

Alertă la Cernavodă! Unitatea 1, închisă 48 de ore, iar al doilea reactor s-a defectat și el

Nuclearelectrica a anunțat astăzi că puterea Unității 2 a centralei de la Cernavodă va fi redusă cu 55% după ce azi dimineață a informat că a oprit Unitatea 1 din cauza unei defecțiuni.

Alertă la Cernavodă

„Reducerea de putere a Unităţii 2 CNE Cernavodă este cauzată de necesitatea înlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensare, din partea clasică a centralei.

Reducerea de putere până la 55% este necesară în vederea opririi echipamentului pentru reparaţii”, a anunţat compania, printr-un comunicat citat de NEWS.RO.

„Unitatea 2 CNE Cernavoda va reatinge puterea nominală după efectuarea lucrărilor de remediere şi înlocuirea echipamentului, durata preconizată a reducerii de putere fiind de circa 16 ore până la atingerea puterii nominale”, spun oficialii SNN (Sistemul Energetic Național, la care va fi conectată Unitatea 2 CNE).

CITEȘTE ȘI: Cel lung zbor din lume a fost inagurat astăzi. Perth – Londra cu o durată de 17 ore și 20 de minute

Directorul TAROM anunță planul de bătălie al companiei. Se înnoiește flota aeriană

Carles Puidgemont, reținut de poliția din Germania

Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost oprită controlat în dimineaţa zilei de 25 martie 2018, ora 09:20. Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavoda a fost determinată de apariţia unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar acţionarea în conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate”, se arată într-un alt comunicat.

„Estimăm că oprirea va avea o durată de aproximativ 48 de ore. Lucrările de remediere nu vor avea niciun impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile specifice ale centralei”, se arată în comunicat.

Nuclearelectrica a raportat pentru anul trecut un profit net de 303 milioane lei, mai mare cu 172% faţă de anul anterior.

Veniturile din exploatare au urcat cu 15% anul trecut, la 1,93 miliarde lei. Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top