Connect with us

Știri

ALERTĂ la repetiţiile pentru parada de 1 decembrie. Un militar, dus DE URGENŢĂ la spital

Incident grav la repetiţiile paradei de 1 Decembrie din Piteşti. Un militar a căzut şi s-a lovit la cap. Soldatului i s-a făcut rău în timp ce repeta, împreună cu colegii, o scenă de război.

Un militar în varstă de 22 de ani, care se afla la un eveniment desfăşurat la Muzeul Judeţean Argeş, a leşinat. Militarul se afla în formaţie, la o manifestare dedicată sărbătoririi a 99 de ani de la Marea Unire din 1918. Acesta a căzut şi s-a lovit la cap.

Militarul a fost imediat preluat de un echipaj SMURD care l-a transportat la Spitalul Judeţean Argeş, unde a rămas internat pentru investigaţii suplimentare.

Poliţiştii au deschis acum o anchetă pentru a stabili care sunt cauzele care au dus la incident.

Citește și AVERTIZARE METEO: IGSU a pregătit din timp un comandament special! COD PORTOCALIU! Iată zonele AFECTATE

Peste 5.000 de pompieri, pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizările meteo

Peste 5.000 de pompieri cu 2.900 de autospeciale sunt pregătiţi să intervină, în aceste zile de minivacanță, în zonele vizate de avertizările meteo. În județele Hunedoara și Caraș-Severin, aflate sub cod portocaliu de viscol, au fost activate grupele operative.

IGSU arată că, în contextul emiterii, de către Administrația Națională de Meteorologie, a avertizării nowcasting de cod portocaliu pentru județele Hunedoara și Caraș-Severin, la nivelul IGSU s-a luat decizia activării grupelor operative în cele două județe sus-menționate.

Având în vedere că a fost emisă și o atenționare meteo cod galben de intensificări susținute ale vântului și viscol la munte, atât în județele Hunedoara și Caraș-Severin, cât și în Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Alba, pompierii sunt pregătiți să intervină, la nevoie, în sprijinul cetățenilor și a bunurilor acestora.

La nivelul întregii țări, în aceste zile de minivacanță, acționează peste 5000 de angajați ai IGSU cu 2900 de autospeciale.

În funcție de evoluția vremii, dispozitivele efectivele vor fi redimensionate și adaptate nevoilor, urmând a fi dispuse măsuri astfel încât să se limiteze eventuale efecte negative produse de condițiile meteorologice nefavorabile.

Pentru siguranţa cetăţenilor, specialiştii recomandă evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea nu poate fi amânată, este importantă informarea în privinţa drumurilor blocate.

”Înainte de plecare, cetățenii trebuie să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale”, arată IGSU.

Județele Hunedoara și Caraș-Severin se află, până la ora 14.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar judeţele Timiş, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Cluj, Sibiu, Prahova, Dâmboviţa, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş sub avertizare cod galben de vânt şi ceaţă.

Ninsoare la munte în minivacanța de 1 Decembrie. La mare altitudine stratul de zăpadă are deja 30 cm
Iarnă în toată regula la munte în minivacanța de 1 Decembrie. Până la această oră, stratul de zăpadă atinge 30 de cm la peste 1.450 m altitudine, dar codul galben de ninsori este încă în vigoare. Gradul de ocupare în stațiuni este de aproape 90%.

Potrivit informațiilor furnizate de Teleferic Prahova, la Valea Dorului și Predeal, la peste 1.450 de m, stratul de zăpadă este de 30 de cm.

Pârtiile sunt în curs de amenjare, iar oficial acestea vor fi deschise în data de 15 decembrie, atunci când începe și sezonul de iarnă. Totuși, dacă vremea se va menține ca în zilele ce urmează, cu temperaturi de minus 3 grade și zăpadă, nu este exclus ca deschiderea pârtiilor să aibă loc mai devreme.

Citește și Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Rusia este pregătită să continue cooperarea cu UE pe tema crizei imigrației

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top