Connect with us
Alertă meteo! Cod roșu de inundații în județul Caraș Severin

Știri

Alertă meteo! Cod roșu de inundații în județul Caraș Severin

Hidrologii au emis, miercuri, un Cod roşu de inundaţii pe râuri mici din judeţul Caraş Severin, avertizarea fiind valabilă până la ora 24:00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de pericol pe râurile mici din bazinele hidrografice:

Afluenţii Timişului aferenţi sectorului aval S.H. Sadova – amonte confluenţă cu râul Bistra, afluenţii de stânga ai Bistrei – aval S.H. Voislova Bucova, Pogăniş – bazin superior amonte S.H. Brebu, Tău – bazin superior amonte S.H. Soceni, judeţul Caraş Severin”, precizează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Goleţ – bazin superior, Timiş – afluenţii mici de dreapta aferenţi sectorului S.H. Caransebeş şi Bistra Mărului – afluenţii aferenţi sectorului aval acumularea Poiana Mărului.

Pe de altă parte, un Cod galben de inundaţii a fost instituit, până miercuri noaptea la ora 22:00, pe râurile mici din jumătatea de vest a judeţului Constanţa.

„Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice Siliştea şi Ţibrin”, arată INHGA.

Te-ar putea interesa și: Cod portocaliu de furtuni în localităţi din Hunedoara şi Caraş Severin, în orele următoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri un Cod portocaliu de furtuni valabil în ora următoare în judeţele Hunedoara şi Caraş Severin.

Potrivit ANM, în Hunedoara (Pui, Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Sălaşu de Sus, Densuş, Toteşti, Sarmizegetusa, zona de munte de peste cota 1800 m) şi Caraş-Severin (zona de munte de peste cota 1800 m, Zăvoi, Bozovici, Armeniş, Băuţar, Lăpuşnicu Mare, Bănia, Dalboşeţ) se vor semnala averse ce vor avea caracter torenţial şi care vor cumula 40…50 l/mp, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului care pot avea aspect de vijelie.

Citește și: Cum va fi vremea în această săptămână. Prognoza meteo până în weekendul 16-17 iunie

O atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate în mai mult de jumătate din ţară a intrat în vigoare miercuri după-amiaza mai mult de jumătate din ţară. Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top