Connect with us

Știri

ALERTĂ meteorologică! Furtunile ucigaşe lovesc Europa

Uraganele se formează de obicei în Atlanticul tropical de vest şi se îndreaptă spre nord-vest, lovind coasta răsăriteană a Stalelor Unite.

Doar ocazional ajung şi în Europa, împinse de curenţii jet (fluxuri de aer care se formează la altitudini mari în atmosferă).

Conform descopera.ro, un grup de cercetători de la Institutul Regal de Meteorologie din Olanda a simulat un model climatic detaliat pentru anii 2094-2098, luând în calcul o cantitate moderată de emisii de gaze cu efect de seră, care ar contribui la schimbările climatice.

În prezent, în România sunt active mai multe alerte de vijelii, ploi şi instabilitate atmosferică

Ei au constatat că viitoarele uragane s-ar forma mai la est în Atlanticul tropical, deoarece zona s-ar încălzi îndeajuns pentru a furniza suficientă căldură şi umiditate care să alimenteze uraganele.

Ca urmare, arată modelul computerizat, aceste urgane, în loc să lovească SUA, ar lovi Europa de Vest. Furtunile ar mai slăbi în intensitate odată ce ar ieşi din zona tropicală, dar s-a intensifica din nou atunci când ar intra în zonele reci şi cu vânturi puternice, devenind „furtuni hibride”, o formă intermediară între furtunile de iarnă şi uragane.

În Golful Biscaya, de pe coasta de vest a Spaniei şi Franţei, modelul prezice, de pildă, că numărul mediu de urgane care au loc anual va creşte de la 1 la 6, relatează descopera.ro.

Citeşte şi Avertizare METEO. COD GALBEN: ploi puternice, descărcări electrice, grindină, vânt

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top