Știri

Alertă RAPEX! Măști de protecție neconforme pe piața din România

Sistemul UE de alertă rapidă RAPEX a scalidat luni 28 decembrie trei alerte emise de ANPC, conform cărora pe piața din România există noi tipuri de măști de protecție neconforme. Până acum au fost validate de UE 21 de astfel de alerte emise de autoritățile din România.

Măștile de protecție care nu sunt conforme provin din China

Cele trei alerte transmise de România vizează comercializarea de măşti PRIMA şi RIXIN, cea de-a treia alertă vizând un tip de mască fără marcă. Toate cele trei tipuri de măştiau fost produse în China, conform alertelor remise de ANPC.

Până acum autoritățile din România au emis 21 astfel de alerte care au fost validate de sistemul de alertă al UE.

„Numărul important de alerte validate de Sistemul RAPEX, în ceea ce privește măștile comercializate în România și, posibil, și în alte țări membre UE, demonstrează eficiența muncii depuse de Direcția de Control și Supraveghere Piață a ANPC, realizată chiar în condiții dificile impuse de tarele acestui an marcat de pandemie. Acest lucru, precum și întreaga noastră activitate, îi asigură pe consumatorii români că prioritatea noastră este, ca întotdeauna, respectarea cu strictețe a legii și a drepturilor lor de către operatorii economici”, a declarat Eduardt Cozminschi, Președintele ANPC.

ANPC analizează cu mare atenție tot ce se întâmplă pe piața de bunuri și servicii din România, vizând în special produsele care sunt menite să îi protejeze pe cetățeni în această perioadă de pandemie. Conducerea ANPC trage un semnal de alarmă către toți operatorii economici să fie foarte vigilenți și să consulte toate informațiile furnizate de ANPC și de Comisia Europeană prin intermediul site-urilor oficiale înainte de a comercializa astfel de produse. Astfel ei se pot asigura că produsele oferite clienților nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării” și sunt sigure pentru populație.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-12-28T17:58:46+02:00 17:58

Share
Scris de
Andrei Elena

Acest site foloseste cookies.

Read More