Connect with us
Un mare cântăreț a încetat din viață! Familia este ÎNGENUNCHEATĂ de durere

Știri

Alexandru Botoș, cunoscutul antrenor de baschet, a murit

Alexandru Botoș, cunoscutul antrenor de baschet, a muri. El a fost omul care a creat și a dus spre performanță marea echipă a celor de la Farul Constanța în anii 70-80.

„Prof. Alexandru Botoş a fost unul dintre primii promotori ai baschetului constănţean. Împreună cu alţi colegi, ca Gigel Patriche, Eugen Simionescu, Eugen Nemţeanu, Emanoil Răducanu şi mulţi alţii, a antrenat şi şlefuit un număr mare de sportivi, care au fost imediat acaparaţi de marile şi puternicile cluburi rivale, Steaua şi Dinamo, Constanţa fiind sursă de noi valori şi talente şlefuite, crescute pe malul Mării Negre.”, a spus Aurelian Hroni pentru ziuadeconstanta.ro.

Cine a fost Alexandru Botoș

„Absolvent al ICF, cu specializarea baschet, după ce a jucat la echipa Progresul Tg. Mureş, în Divizia A, în anii 1951-1952, a sosit pe meleagurile constănţene pe care nu le-a mai părăsit. Joacă şi are şi calitatea de antrenor la echipa Marina Constanţa, între anii 1953 şi 1958, după care în acelaşi an, prin fuziunea echipelor Marina şi Constructorul, ia naştere echipa Farul, cu Alexandru Botoş primul antrenor.”, a mai spus Hroni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top