Connect with us
Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru funcția de premier

Știri

Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru funcția de premier

Joi, 10 decembrie, președintele Klaus Iohannis a avut întâlnire cu premierul propus, Florin Cîțu și cu liderii partidelor parlamentare care vor forma viitoarea coaliție guvernamentală. Ministrul Finanțelor a fost propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru al României. Propunerea PSD pentru funcția de premier al României este profesorul Alexandru Rafila.

Imediat după ce Orban și-a depus mandatul, Iohannis l-a numit premier interimar pe Nicolae Ciucă, actualul Ministru al Apărării.

 Alexandru Rafila -propunerea PSD pentru funcția de premier

Florin Cîțu a fost propus pentru funcția de prim ministru al României. Această propunere a venit din partea Partidului Național Liberal, Cîțu fiind actualul Ministru al Finanțelor. În același timp, propunerea PSD a fost Alexandru Rafila. Anunțul a fost făcut de către liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Luni, 14 decembrie 2020, la Palatul Cotroceni vor avea loc consultările pentru în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim ministru.

Consultările vor avea loc după următorul program:

Ora 11,00 – Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 12,00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
Ora 13,00 – Alianţa USR-PLUS;
Ora 14,00 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 15,00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 16,00 – Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament.

Rafila este propunerea PSD, iar Cîțu este propunerea PNL.

Întrebat de către jurnaliști cum de s-a ajuns la Cîțu pentru această funcție, președintele PNL, Ludovic Orban a declarat că fiecare a scris, separat, o propunere de premier și la final și-au dat seama că au fost în același gând.

„A fost propunerea președintelui – interesantă – ca fiecare să scriem separat, fără să vedem, propunerea de premier. Am scris același nume”, a spus Orban, întrebat de jurnaliști cum s-a ajuns la numele lui Florin Cîțu.

Reamtintim că după ce au fost anunțate rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie, Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de prim ministru al României. Ar fi luat această decizie după ce s-a consultat cu președintele Iohannis.

Imediat după ce Orban și-a depus mandatul, șeful statului l-a numit premier interimar pe Nicolae Ciucă, cel care ocupă și funcția de Ministru al Apărării.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top