Știri

Alexandru Rafila face noi declarații: ce locații se deschid

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a discutat despre ce locatii își vor redeschide ușile publicului. Odată ce starea de urgență va fi ridicată oamenii vor putea merge la anumite locații. Totuși unele dintre ele nu se vor deschide așa repede.

Alexandru Rafila face noi declarații: ce locații se deschid

Acesta a declarat:

”Probabil, de îndată ce circulația se va redeschide și unitățile hoteliere vor fi deschise, concediile cu familia nu pot fi împiedicate. Probabil vor fi mai mult în țară decât în afara țării, pentru că vedeți că fiecare stat adoptă o politică distinctă în ce privește primirea persoanelor străine ce vin din străinătate.”

Restaurantele fără terase au putea întârzia deschiderea.

”Va fi o problemă legată de accesul la unitățile de alimentație publică pentru că probabil că restaurantele, cel puțin în formatul pe care îl cunoaștem noi, vor întârzia cu deschiderea, mai ales cele care funcționează în spații închise exclusiv și nu au terase.” 

Rafila a vorbit despre faptul că pe perioada verii măsurile ar putea fi adaptate la situația epidemiologică.

Acesta a declarat anterior că trebuie să purtăm măștile de protecție de unică folosință de fiecare dată când ne părăsim locuința. Acestea sunt mai eficiente deoarece rețin „microparticulele care sunt vehiculul virusului.”

Mai mult, profesorul ne-a informat că măștile vor putea fi purtate până devin umede. Astfel, pentru o întreagă zi vom avea nevoie de cel puțin două măști.

„Cel mai bine este să folosim măștile de unică folosință cu trei pliuri – aşa-numitele măşti chirurgicale – care sunt filtrante, reţin acele microparticule care sunt vehiculul virusului. Această mască se poartă câteva ore, până devine umedă. Depinde mult de sezon, de intensitatea activităţii fizice pe care o faci, ca să se umezească mai repede sau mai târziu.

Masca trebuie schimbată cel puţin o dată pe zi. Va fi nevoie de cel puţin două măşti pe zi, când persoana se deplasează cu mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă”, a declarat prof.dr. Alexandru Rafila, conform Antena 3.

Premierul Ludovic Orban a menționat că din data de 15 mai ar putea fi redeschise hotelurile din țară.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More