Connect with us
Alexandru Rafila: Mâine, cel mai probabil, ajungem la depășirea cifrei de 2.000 de cazuri

Știri

Alexandru Rafila: Mâine, cel mai probabil, ajungem la depășirea cifrei de 2.000 de cazuri

România va depăși numărul de 2000 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 cel mai probabil mâine, a declarat medicul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Mâine, cel mai probabil, ajungem la depășirea cifrei de 2.000 de cazuri

Președintele Societății de Microbiologie a precizat că mâine, cel mai porbabil, românai va trece în scenariul 4.

„Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în așa fel încât să limtăm transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt într-un trend așteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depășirea acelei cifre de 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă.

S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine”, a menționat Rafila la Digi24, după ce astăzi, 29 martie, numărul de pacienți confirmați cu Covid-19 a crescut cu 308, iar numărul total a depășit 1.700.

Dacă avem 1.760 de cazuri, e foarte probabil ca mâine, cel mai târziu poimâine – cel mai târziu o să fie marți, dar cel mai probabil va fi luni – având în vedere că azi am avut 300 de cazuri noi, e un lucru pe care trebuie să-l luăm ca atare și să ne pregătim”, a mai spus Rafila.

Urgența noastră este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor, ca să nu suprasolicităm spitalele”, a adăugat el.

Medicul Alexandru Rafila a adăugat că 80% dintre persoanele diagnosticate fac forme ușoare sau medii ale bolii și numai 20% fac forme mai grave sau critice, astfel că cei 80% ar putea fi tratați în afara spitalelor, sub supraveghere medicală.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top