Alocaţia pentru hrană în spitale a fost mărită de către Guvern, pentru prima dată în ultimii 8 ani

14.09.2016
Alocaţia pentru hrană în spitale a fost mărită de către Guvern, pentru prima dată în ultimii 8 ani

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a anunţat că Guvernul a adoptat o măsură privind mărirea alocaţiei de hrană în spitale, precizând, totodată, că o altă categorie de persoane care va beneficia de mâncare în instituţiile spitaliceşti sunt bolnavii în regim de hemodializă, informeaza news.ro.

”S-a adoptat o mărire a alocaţiei de hrană în spitale, având în vedere evoluţia preţurilor la mărfurile almentare din 2008 până în 2016, din 2008 nu s-a mai făcut această modificare. A fost făcută o consultare cu medici specialişti nutriţionoşiti, a fost luat în considerare indicele preţurilor de consum în perioada mai 2008 – iunie 2016 o creştere cu 108%. Alimentaţia bolnavilor este foarte importantă şi în tratament, din acest motiv a fost făcută această modificare. Au fost adăugaţi pentru prima oară bolnavi în regim de hemodializă pentru această hrană în spitale”, a declarat Liviu Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că plafoanele majorate se situează între între 10 şi 19 lei pe zi, pentru diverse categorii de bolnavi.

Ultima indexare a acestei alocaţii a avut loc în 2008, deşi Guvernul anunţase din noiembrie 2014 că intenţionează să ia această măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *