Connect with us
Alte trei cazuri de infectare cu noua tulpină. În total sunt 8 cazuri în România

Știri

Alte trei cazuri de infectare cu noua tulpină. În total sunt 8 cazuri în România

Au apărut trei noi cazuri de infectare în România cu tulpina britanică a coronavirusului. Potrivit Ministerului Sănătății, aceste cazuri au fost confirmate miercuri, 17 ianuarie 2021. Nu se știe deocamdată dacă este vorba despre contacți ai celor 5 cazuri cunoscute, sau este vorba de altele noi.

Trei noi cazuri de infectare cu tulpina britanică a COVID-19

UPDATE. Ministerul Sănătății a precizat că două dintre cele trei noi cazuri au fost confirmate la persoane de la Școala 28 din Bucuresti, unde săptămâna trecută a fost descoperit un focar de coronavirus.

În cursul zilei de miercuri, 27 ianuarie 2021, Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a făcut declarații în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria.

„Sunt încă trei teste care au fost confirmate după secvențiere. Două dintre ele aparțin focarului de la școală. Un test este nou la o persoană care nu aparține acelui focar. Este o persoană tânără, am luat legătura telefonic cu dânsa, este într-o stare generală bună, carantinată la domiciliu, împreună cu prietenul care este de asemenea confirmat pozitiv cu tulpina comună”, a declarat Andreea Moldovan.

Încă 3 cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie au fost confirmate în România. Anunțul a fost făcut miercuri, 27 ianuarie 2021, de către Ministerul Sănătății care nu a precizat deocamdată dacă este vorba despre contacți ai celor 5 cazuri deja confirmate sau nu au legătură cu acestea.

În altă ordine de idei,  nu se știe deocamdată nici dacă cele 3  persoane au călătorit în afara țării.

Precizăm faptul că primele cazuri cu tulpina SARS-CoV-2 apărută în toamna lui 2020 în Marea Britanie au fost confirmate săptămâna trecută la Şcoala nr. 28 din Bucureşti. Acolo a fost descoperit un focar de coronavirus.

De precizat este faptul că este vorba despre infectări ale unor persoane care nu au călătorit în afara țării.

Andreea Moldova, secretar de stat la Ministerul Sănătății a declarat că urmează să se facă ancheta în focar.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top