Connect with us
Alunecări de teren în Prahova. Zeci de persoane, în pericol

Știri

Alunecări de teren în Prahova. Zeci de persoane, în pericol

Alunecările de teren şi inundaţiile au afectat, în ultima perioadă, 26 din cele 104 localităţi ale judeţului Prahova, mai multe gospodării şi case fiind în pericol iar zeci de persoane riscând să rămână izolate.

Potrivit unui bilanţ al Prefecturii Prahova, în ultima săptămână au fost raportate probleme în şase localităţi, după producerea unor alunecări de teren care au afectat drumuri locale şi judeţene, dar şi două gospodării.

De la începutul lunii au fost raportate situaţii deosebite în 26 de localităţi, fiind vorba despre inundaţii şi alunecări de teren.

Probleme mai mari sunt în comuna Ceptura, unde şase gospodării, dar şi un drum judeţean sunt puse în pericol de o alunecare reactivată şi la Boldeşti-Scăeni, zona Seciu, unde două locuinţe sunt în pericol, una dintre ele prezentând un grad crescut de risc iar o alta, rupturi şi denivelări. Totodată, aici sunt afectate şi un drum de acces, alimentarea cu energie electrică şi iluminatul public.

Tot în oraşul Boldeşti-Scăeni, o locuinţă este izolată după ce un drum a alunecat cu valul de pământ.

În comuna Aluniş, 74 de persoane riscă să rămână izolate, în condiţiile în care DJ 214 este pus în pericol de o surpare, iar la Plopu o alunecare de teren care s-a reactivat ameninţă două case.

 

Și în Gornet și Chiojdeanca sunt probleme

De asemenea, o alunecare masivă produsă la Gornet afectează şase proprietăţi, inclusiv o casă, alte trei imobile sunt afectate de alunecări la Scorţeni iar la Chiojdeanca sunt probleme cu mai multe drumuri şi două gospodării.

Potrivit Prefecturii Prahova, până la acest moment o singură persoană s-a mutat din locuinţa afectată de alunecări de teren, alte câteva fiind notificate, ele continuând să stea însă în case.

CITEȘTE ȘI: Vine primăvara! Temperaturi în creștere miercuri! Cum va fi vremea în țară și ce județe sunt sub cod galben

Vremea rămâne rece în ziua de marți. Meteorologii au emis un cod galben pentru 10 județe
Autoritățile sunt în alertă! Trei case au fost afectate de alunecările de teren, alte câteva zeci sunt în pericol

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top