Știri

Amenințare teroristă încă ridicată în Germania

Chiar dacă criminalul de la Târgul de Crăciun din Berlin a fost ucis, amenințarea teroristă rămâne în vigoare pentru toată Germania. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Thomas de Maiziere care a ținut să mențină starea de alertă activă pentru a putea preveni mai ușor eventuale tentative viitoare.

Amenințare teroristă: Germania serbează Crăciunul în stare de alertă

Decizia a fost luată ca urmare a unui consiliu în care s-a decis că țara este încă vulnerabilă. „Concluzia acestei urmări nu schimbă din păcate nivelul ameninţării teroriste din Germania. Ea rămâne ridicată şi autorităţile vor fi în continuare vigilente. Îmi rezerv dreptul de a veni cu alte propuneri pentru a îmbunătăţi situaţia de securitate din Germania.”

Totodată, ministrul de Interne german spune că va discuta de urgență cu ministrul Justiţiei, Heiko Maas, pentru modificarea legislației deportării.

Citește și: UPDATE: Principalul suspect al atentatului de la Berlin, ucis la Milano

Atentatul de la Berlin a completat lunga listă de atacuri teroriste care au cutremurat Europa în ultimii ani. Paris, Hannover, Istanbul sau Zurich au fost și ele țintele grupării ISIS.

12 persoane și-au pierdut viața în atentatele de marți din capitala Germaniei, iar alte 50 au fost rănite grav. Criminalul de origine tunisiană, Anis Amri a fost identificat și împușcat astăzi de poliția italiană din Milano.

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More