Connect with us
Amenzi-record aplicate pe litoral

Știri

Amenzi de peste 900.000 de lei aplicate de ISU pe litoral, in acest sezon

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea au dat peste 800 de amenzi in valoare de 920.000 de lei in urma controalelor facute in sezonul estival pe litoral, printre neregulile descoperite aflându-se folosirea de instalatii tehnice defecte sau cu improvizatii sau lipsa mijloacelor de interventie, informeaza News.ro.

Citeste si: Vremea in weekend. Prognoza meteo pentru 3-4 august 2016

Citeste si: Groaza intr-un sat din Malaezia, dupa ce un OZN a aparut pe cer- VIDEO

In perioada 13 iunie – 31 august, inspectorii de prevenire ai ISU Dobrogea, impreuna cu colegi din tara detasati pe perioada sezonului estival, au facut mai multe actiuni de instruire a turistilor, dar si de control cu privire la respectarea masurilor de aparare si stingere a incendiilor, potrivit unui comunicat publicat vineri de catre ISU Dobrogea.

Astfel, au fost verificate 980 de obiective de turism, alimentatie publica si agrement, inclusiv cluburi, baruri si discoteci, in urma carora au fost aplicate 812 amenzi in valoare de 920.100 de lei si au fost date aproape trei mii de avertismente.

Pe lânga controalele tematice planificate, reprezentantii ISU Dobrogea au facut si controale inopinate, ziua sau noaptea, in perioadele de week-end sau sarbatori legale.

“Principalele deficiente identificate in teren au constat in: neintocmirea/neactualizarea documentelor privind apararea impotriva incendiilor la nivelul operatorilor economici, exploatarea instalatiilor tehnice cu defectiuni sau improvizatii, nedotarea cu mijloace tehnice de prima interventie sau neverificarea acestora, nerespectarea reglementarilor tehnice si masurilor specifice de aparare impotriva incendiilor la exploatarea centralelor termice”, se arata in comunicatul ISU Dobrogea.

Pe lânga identificarea si inlaturarea disfunctionalitatilor, specialistii ISU au instruirea angajatii, astfel incât acestia sa cunoasca si sa respecte regulile de prevenire a incendiilor si au facut exercitii de evacuare.

De asemenea, in perioada mentionata au fost realizate 647 de actiuni pentru educarea preventiva, pregatirea si verificarea adoptarii masurilor de protectie a populatiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc, se mai arata in comunicat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top