Connect with us
Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, va rămâne în arest preventiv, au decis magistrații de la Curtea de Apel Ploiești.

Știri

Ana Maria Pătru rămâne în arest preventiv. Decizie definitivă

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP), rămâne în arest preventiv. Decizia luată de Curtea de Apel Ploiești este definitivă.

Ana Maria Pătru a fost acuzată de trafic de influență și spălare de bani. Procurorii DNA spun că ea a promis că va susține derularea unui contract de o firmă și AEP. Ea ar mai fi promis să susșină firma respectivă și la contractele viitoare, fapt care s-a realizat.

Citește și: Acuzațiile care i se aduc Anei Maria Pătru. Referatul DNA

Faptele de corupție ale Anei Maria Pătru

„În cursul anului 2009, suspecta Ana Maria Pătru a disimulat proveniența sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operații comerciale între mai multe societăți comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă și o firmă controlată de Ana Maria Pătru prin soțul ei”, arată DNA.

Tot în această calitate, Pătru a pretins în 2011 contravaloarea unei mașini Land Rover. Conform procurorilor anticorupție, ea a primit suma de 15.000 de euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top