Connect with us
Ancheta DNA la TVR

Știri

Ancheta DNA la Televiziunea Romana. Sunt verificate contractele incheiate in ultimii 10 ani

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, luni, conducerii Senatului, printr-o adresa oficiala, copii ale rapoartelor intocmite de comisiile parlamentare de ancheta privind evaluarea activitatii Societatii Române de Televiziune (SRTV) din perioada 2005- 2015, relateaza News.ro.

Citeste si: Update: Cazul Gabriel Oprea: Audierea in Senat va fi saptamana viitoare, iar votul in plen peste doua saptamani

Citeste si: Sofer din Bacau, arestat dupa ce s-a urcat baut la volan si a omorat un om

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a precizat ca Biroul Permanent a primit o scrisoare de la Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie şi Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, prin care solicita copii ale rapoartelor intocmite de comisiile parlamentare de ancheta, privind evaluarea activitatii din perioada 2005-2015, impreuna cu documentele care au stat la baza redactarii acestor documente.

Chelaru a precizat ca s-au cerut copii ale rapoartelor intocmite de comisiile parlamentare de ancheta, privind evaluarea activitatii Societatii Române de Televiziune (SRTV), in perioada precizata.

”E firesc sa inaintam aceste documente, nu au caracter secret”, a spus Chelaru, precizând ca este vorba despre un raport elaborat de Comisia de cultura şi o serie de stenograme care sunt pastrate in arhiva Senatului. El a mentionat ca aceste documente vor fi transmise Directiei Nationale Anticoruptie.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro ca de la Senat şi Camera Deputatilor s-au cerut documente, iar de la sediul TVR au fost ridicate documente legate de achizitii publice facute de institutie. Potrivit surselor citate, aceste activitati au avut loc in urma cu câteva saptamâni. Este vorba despre verificarea achizitiilor facute pe parcursul mai multor ani, au precizat sursele judiciare.

In urma cu o luna şi jumatate, Oana Stanciulescu, membru al Consiliului de Administratie al TVR, a acuzat, intr-o scrisoare trimisa angajatilor televiziunii publice, modul abuziv de cheltuire a banului public de cei care conduc şi au condus televiziunea, amintind de achizitionarea unor produse precum creme volum bust, sare de baie, apa de gura, lotiuni dupa plaja, pastile ”somn uşor” şi protector hepatic. In replica, conducerea Televiziunii Române a precizat ca obiectele de inventar la care se face referire au fost achizitionate inainte de anul 2010, prin contracte de sponsorizare. ”Acestea nu au fost incheiate de actualul management al TVR, care nu işi poate asuma actiunile fostelor conduceri”, preciza conducerea TVR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top