Connect with us
O zebră a murit la Grădina Zoologică Timișoara

Știri

Anchetă la Grădina Zoologică din Timișoara, după ce o zebră a murit

O zebră a murit la Grădina Zoologică din Timişoara, fiind declanşată o anchetă administrativă pentru clarificarea cauzelor şi identificarea unor posibile responsabilităţi privind decesul animalului, scrie news.ro.

Zebra, care fusese donată în luna august de societatea comercială ”Continental Automotive Products” SRL Timişoara, a murit vineri, în jurul prânzului, se arată într-un comunicat transmis, luni, de reprezentanţii Grădinii Zoologice.

”În cursul dimineţii starea de sănătate a zebrelor a fost una bună, fără niciun element care să conducă îngrijitorii ori medicul veterinar la suspiciuni ori indicii privitoare la o eventuală alterare a stării de sănătate a animalului”, se precizează în comunicatul citat.

Zebra moartă a fost transportată la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, pentru realizarea necropsiei şi a unui set de analize în laboratoarelor universitare, inclusiv analize toxicologice, prin care să fie stabilită cauza decesului.

De asemenea, a fost sesizată Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, pentru prelevarea de probe, pentru realizarea în paralel de analize de laborator.

În acest caz a fost deschisă şi o anchetă administrativă, pentru clarificarea cauzelor şi identificarea unor posibile responsabilităţi privind decesul animalului.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top