Connect with us
Angajații Poștei Române primesc vești proaste: intră în șomaj tehnic

Știri

Angajații Poștei Române primesc vești proaste: intră în șomaj tehnic

Poșta Română a dat o veste proastă astăzi angajaților din întreaga țară. Consiliul de Administrație a votat șomajul tehnic pentru angajații din întreaga țară. Măsura va intra în vigoare pentru perioada de 4 zile.

Angajații Poștei Române primesc vești proaste: intră în șomaj tehnic

Poșta Română este și ea afectată de epidemia de Covid-19. De aceea, Consiliul de Administrație a votat ca angajații să intre în șomaj tehnic pentru 4 zile. Toți angajații sunt vizați de această măsură.

Criza economică a afectat Poșta Română și-a diminuat semnificativ veniturile ca o urmare a măsurilor de distanțare socială aferente pandemiei. Aceste măsuri au redus traficul către unitățile poștale, iar traficul poștal internațional a fost suspendat pe o mare parte din destinații. Anunțul a fost lansat chiar de Poșta Română.

Conducerea Poștei Române a găsit o soluție pentru luna aprilie. Va acorda șomaj tehnic pentru 4 zile pentru totalitatea angajaților. Șomajul tehnic o să fie aplicat în două tranșe și anume:

  • jumătate de personal: 21-24 aprilie;
  • cealaltă jumătate: 27-30 aprilie;

Șomaj tehnic pentru un angajat al poștei înseamnă un salariu net mai mic cu aproximativ 130 lei. Veniturile unui angajat vor fi reduse cu circa 20% din zilele lucrătoare. Acest lucru înseamnă aproximativ 7.5% din valoarea salariului, conform Antena3.

Declarație Poșta Română

„Personal, am refuzat din start orice variantă care presupune implementarea zilelor libere nelucrătoare, care ar fi dus la o scădere de cel puţin 20% a veniturilor angajaţilor, în paralel cu o economie pentru companie de 20%. Am refuzat şi orice variantă de disponibilizare a personalului operativ şi am refuzat suspendarea contractelor de muncă pe perioadă nedeterminată. Astfel, am analizat toate variantele pe care le avem la dispoziţie, iar implementarea unui şomaj tehnic blând, cu efecte negative minime asupra oamenilor, este alegerea cea mai potrivită pentru angajaţi şi pentru companie”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române pe site-ul oficial al Poștei Române.

Poșta Română a lucrat mai rapid pentru a-și duce atribuțiile la final înainte de această „pauză.” Astfel pensionarii și-au primit pensiile mai devreme decât termenul convenit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top