Connect with us
ANM: cod galben de vijelii și ploi torențiale în 31 de județe

Știri

ANM: cod galben de vijelii și ploi torențiale în 31 de județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a făcut anunțul. 31 de județe vor fi afecatte de shcimbările vremii ce vor avea loc î n perioada care uremază. A fost emis un cod galben de vijelii și ploi torenșiale. De asemenea, pentru celelalte teritorii a fost emisă o informare de vreme rea.

ANM a smis un cod galben de vijelii și vreme rea. Ce se va întâmpla?

Potrivit meteorologilor, în intervalul 7 iulie, ora 16:00 – 9 iulie, ora 21:00, în 31 de judeţe va fi în vigoare atenţionarea Cod galben. Astfel, în zonele deluroase şi montane, precum şi în Oltenia, Transilvania şi local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 25 – 30 l/mp şi pe arii restrânse 50 – 70 l/mp.

Judeţele atenţionate de meteorologi pe întreg teritoriul sunt: Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Alba, Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova şi Buzău, iar parţial, Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş.

De asemenea, începând de sâmbătă, de la ora 12:00, şi până luni la ora 21:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi, pe arii restrânse, 30 – 40 l/mp.

Așadar, vremea se va schimba. În cea mai mare parte a țării se anunță o instabilitate atmosferică. Vremea se va schimba sâmbătă, de la ora 12:00, până luni, la ora 21:00. Meteorologii au anuțat care sunt zonele în care vor avea loc cele ami semnificative scimbări ale vremii.

Se anunță averse, descărcări electrice. De asemenea, sunt așteptate intenificări de scurtî durată ale vîntului. Acestea vor pute alua aspect de vijelii. În plus, sunt anunțate și căderi de grindină.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top