Connect with us

Știri

ANPC a găsit produse lactate expirate în magazine și a dat amenzi de peste 900 mii lei

ANPC a dat amenzi de aproape 900.000 lei pentru deficienţe constatate la mai multe produse lactatate, între care data limită de consum depăşită, ambalaje deteriorate sau lipsa elementelor de identificare.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a făcut, în perioada 10 – 21 octombrie, un control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentarea şi publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, laptelui conservat, a laptelui pentru cafea, fiind verificaţi 861 de operatori economici,scrie Mediafax.ro.

Din cele peste 100 de tone de lapte de consum şi produse lactate controlate, 7,3 tone de produse nu se încadrau în prevederile legale. Abaterile se refereau la neîncadrarea în parametrii fizico-chimici, produse cu data durabilităţii minimale, ambalaje deteriorate, data limită de consum depăşită, lipsa totală sau parţială a elementelor de caracterizare-identificare, elemente de identificare şi caracterizare greu lizibile, utilizarea de denumiri eronate, incomplete sau alese astfel încât să inducă în eroare consumatorul asupra naturii reale a produsului, etc.

ANPC a dispus oprirea definitivă şi scoaterea din circuitul consumului uman a circa 119 kilograme de produse în valoare de 1.218 lei care erau improprii consumului uman, oprirea temporară de la comercializare a peste patru mii de kilograme de lapte de consum şi produse lactate de 55741 mii lei până la remedierea neconformităţilor.

Valoarea amenzilor contravenţionale depăşeşte 870.000 lei.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top