Connect with us
Anunţ crucial despre pensii. Lia Olguţa Vasilescu explică ce se întâmplă

Știri

Anunţ crucial despre pensii. Lia Olguţa Vasilescu explică ce se întâmplă

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a venit cu ultimele precizări despre legea pensiilor. Ministrul a explicat că proiectul de lege a fost finalizat în luna octombrie.

Lia Olguţa Vasilescu a explicat că se fac simulări pe trei formule de calcul pentru a găsi cea mai bună variantă.

„Reprezentanții pensionarilor chiar apreciază că s-au făcut majorări de pensii în ultimul an, în 2017, i-am rugat de asemenea să constituie un grup de patru persoane, pentru că vrem ca după ce terminăm simulările să vină să vadă legea pensiilor, calcule și să lucreze la această lege care îi privește.

Proiectul de lege este finalizat încă din luna octombrie, dar facem simulări pe trei formule de calcul ca să vedem care este cea mai avantajoasă”, a declarat Vasilescu.

Citeşte şi Lia Olguţa Vasilescu, anunţ despre pensii: “Nu vor beneficia de majorări”

Minimum 15 ani vechime! Asta este condiția impusă de autorități pentru că un român să poată deveni la un moment dat pensionar cu drepturi depline.

Altfel, rămâne un simplu asistat social, care va primi o viață întreagă pensia minimă.

De la 1 ianuarie, această a crescut de la 520 de lei la 640 de lei, însă majorările nu vor curge an de an, ci doar atunci când vor fi bani suficienți la buget, după cum a anunțat Olguța Vasilescu.

În plus, ei nu fi incluși în nouă Lege a pensiilor, deci nu vor avea venituri în funcție de punctul de pensie, care acum este de 1.000 de lei.

Cei fără stagiu minim de cotizare de 10 ani vor avea legislaţie proprie

Există și o explicație pentru asta: un român cu pensie socială a ajuns să primească aproape cât unul care a muncit pe brânci 30 de ani, în jur de 1.000 de lei.

”Vor fi pensionari doar cei care au o vechime în muncă. La ora actuală sunt amestecați oamenii care au cotizat o zi, cinci ani la pensie. Ceea ce nu este corect.

Nu vor fi considerați pensionari cei care sunt acum pe pensia minim garantată. Ei vor intră pe altă lege și vor primi indemnizație.

Nu trebuie amestecați cu ceilalți pensionari, unde va fi un calcul separat, în funcție de contributivitate”, a ținut să precizeze ministrul Muncii.

3 Comments

3 Comments

 1. Onelian dalmatio

  2018-03-13T16:58:13+02:00 at 16:58

  Mafioților cât va mai suportă pământul, nu vă este rușine nici măcar de bunul D-zeu?…vedeți ca nu care cum va să vă trimită la ghena sau voi nici măcar nu știți ce înseamnă sper sa știți cât de curând. !!!?

 2. elena

  2018-03-13T13:14:25+02:00 at 13:14

  nu inteleg cum dupa 39 ani 11 luni si 9 zile de contributivitate la asigurarile soc. au reusit sa scoata un punctaj de 0,79341 (val. punctului de pensie). e strigator la cer,au castigat mai mult cei care au stat acasa si nu au muncit o zi. Cum sa indemn eu pe altii sa se duca la serviciu…….ce faceti d-lor guvernanti incurajati nemunca? scoateti ajutoarele sociale ca stau numai in carciumi ,consuma chiar si alocatiile suplimentare cu care multi copii isi cumpara tigari ori le cumpara chiar parintii tigari…

 3. Constantin dan

  2018-02-26T17:55:43+02:00 at 17:55

  Care pensii s-au mărit și cînd sunt cei mulțumiți?!Când terminați cu simulările și anunțurile cruciale legate de pensii mitomanilor?!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top