Connect with us

Știri

Anunț de MAXIMĂ importanță pentru PENSIONARI – Casa Națională de Pensii: „În perioada 12-22 decembrie…”

Casa Națională de Pensii Publice vine cu o veste bună pentru pensionari în luna decembrie. CNPP a anunțat recent că va oferi posibilitatea celor interesați de a primi pensia mai devreme.

Împreună cu Poșta Română, CNPP va face posibilă acordarea în avans a pensiilor în luna decembrie, după cum a precizat instituția luni, într-un comunicat.

Astfel, pensiile din sistemul public și alte drepturi de pensii prevăzute în legi cu caracter special se vor acorda la domiciliu, în perioada 12 – 22 decembrie.

Pensiile restante, alte drepturi de pensii prevăzute de legi speciale se vor plăti în întervalul 19 – 22 decembrie.

Pensiile veteranilor de război se vor achita în perioada 12 – 22 decembrie la domiciliul acestora.

„În cazul tuturor beneficiarilor care au fost avizați la domiciliu (persoane care nu au fost găsite acasă) plata se face până la data de 28 decembrie, la ghișeele poștale”, scrie în comunicatul CNPP.

Apoi, cei care primesc pensia prin bănci, vor primi banii la aceeași dată, a mai precizat CNPP, adică la 14 decembrie.

Te-ar putea interesa și: Veşti bune pentru MII de pensionari: Când vor primi DIFERENŢELE de bani din recalcularea pensiilor

Procesul de recalculare a pensiilor din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) este finalizat în proporţie de 80 la sută.

Astfel,  în luna decembrie vor primi diferenţa de bani, după recalculare, aproape 16.000 de persoane cu pensia de până în 7.000 de lei.

Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

“În luna decembrie vor primi diferenţele rezultate în urma recalculării aproape 16.000 de pensionari. Plăţile vor fi acordate începând cu pensiile cele mai mici, procesul urmând să continue în ordinea crescătoare a acestora.

Pensiile plătite în decembrie sunt cuprinse între 540 şi 7.000 de lei”, a spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Dajbog a precizat că persoanele care au pensii mai mari de 7.000 de lei vor primi diferenţele în prima jumătate a anului viitor, urmând să fie înaintată o propunere de prorogare a termenului de recalculare şi de punere în plată până în luna iunie a anului viitor, scrie news.ro.

Primele pensii se vor acorda în luna decembrie

“O parte dintre pensionarii cărora nu li s-au putut recalcula pensiile până în acest moment au lucrat în structuri care s-au desfiinţat, cum ar fi Departamentul Securităţii Statului, motiv pt care au fost întâmpinate dificultăţi în a face dovada drepturilor salariale avute”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Aceasta a precizat că persoanele care au ieşit la pensie în perioada august – sept 2017 își vor primi primele pensii în luna decembrie.

De asemenea, reprezentantul MAI a anunţat că în 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale, vor fi avansaţi în corpul ofiţerilor cei peste 1.300 de agenţi de polişie, subofiţeri jandarmi şi pompieri care au promovat examenul.

Până acum, MAI a emis peste 1.100 de ordine de ministru pentru acordarea gradului de ofiţer.

Sistemul pensiilor militare de stat a fost reintrodus din 1 ianuarie 2016 după ce a intrat în vigoare Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, iar astfel pensiile au fost recalculate în cazul a zeci de mii de angajaţi ai MAI.

Citește și: VEȘTI de ultimă oră pentru pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top