Connect with us
Lia Olguţa Vasilescu a spus adevărul. Cu cât vor creşte salariile

Știri

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Lia Olguța Vasilescu! Sunt vizați toți românii care muncesc!

Toate contractele de muncă se vor modifica, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Ea a făcut aceste declarații în contextul în care urmează să se aplice modificarea sistemului de contribuții.

„Toate. Revisal-ul le va suporta fără niciun fel de problemă. Sunt chestiuni pe care va trebui să comunicăm în perioada următoare şi cu Ministerul de Finanţe. Vom face atunci mai multe declaraţii după ce vom avea un proiect foarte clar de la Ministerul de Finanţe”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, declara că, în urma unei întâlniri cu mai mulți oficiali guvernamentali, Executivul s-a râzgândit în ceea ce privește transferul de contribuții către angajat, iar acestea ar urma să se facă doar parțial.

„Se doreşte transferarea unor părţi de contribuţii de la angajator la angajat conform celor discutate care rămâne să le vedem efectiv în următoarele zile într-un document oficial. Ceea ce s-a specificat este că fondurile speciale – şomaj, fondul de risc profesional, fondul de garantare al salariilor, concedii medicale, inclusiv obligaţiile angajatorului pentru condiţii de muncă deosebite şi speciale – vor rămâne în continuare în sarcina angajatorului. Deci din totalul obligaţiilor sale vor fi transferate aproximativ numai 20% din cele 22,7 contribuţii pentru condiţii normale sau se adaugă cinci puncte procentuale pentru deosebite şi zece puncte procentuale pentru speciale”, a afirmat Hossu.

Citește și: Vești bune, dar și vești proaste! Lia Olguța Vasilescu a dezvăluit ce se întâmplă cu salariile și alocațiile

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top