Connect with us
Anunț de ultima oră despre Declarația 600. Ce va conține noua OUG

Știri

Anunț de ultima oră despre Declarația 600. Ce va conține noua OUG

Vicepremierul Viorel Ștefan a anunțat în această dimineață că Guvernul va aproba în maximum două săptămâni o nouă Ordonanță de Urgență privind Declarația 600.

În noua ordonanţă se va specifica foarte clar că niciun contribuabul nu-și va pierde statutul de asigurat la sănătate chiar dacă în cele trei luni nu și-a achitat contribuția referitoare la asigurările de sănătate.

„Aşa cum aţi văzut săptămâna trecută a fost prorograt termenul de depunere a Declaraţiei 600 de la 31 ianuarie la 15 aprilie.

Ordonanţa urmează să fie publicată în aproximativ două săptămâni

În ceea ce priveşte calitatea de asigurat al contribuabililor la serviciile de sănătate vom da un răspuns într-o ordonanţă pe care o vom aproba într-o săptămână sau două”, a declarat Viorel Ștefan, vicepremier, în cadrul unei eveniment organizat de BVB cu ocazia aniversării a 10 ani de tranzacţionare a companiei Transgaz pe piaţa de capital. Ce urmează să se întâmple cu Declaraţia 600?

Citeşte şi Viorica Dăncilă, decizie cu privire la Declarația 600

Întrebat dacă vor avea în continuare calitatea de asigurat la sănătate acei contribuabili care trebuie să depună formularul 600 până la noul termen de 15 aprilie, Viorel Ștefan a spus că în Ordonanţa de Urgenţă la care se lucrează în prezent se va menţiona foarte clar că aceste persoane nu-şi vor pierde calitatea de asigurat.

Pe 31 ianuarie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă, care prevede că Formularul 600 va putea fi depus până la 15 aprilie.

Termenul de depunere a Formularului 600 a fost prelungit până în aprilie

Potrivit Executivului, termenul de depunere a Formularului 600 (Declaraţia privind venitul asupra căruia se datorează contribuţia de asigurări sociale şi cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate) a fost, astfel, prelungit de la 31 ianuarie 2018 la 15 aprilie 2018.

Citeşte şi Nepotul lui Traian Băsescu, la închisoare! A fost condamnat la trei ani cu executare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top