Connect with us

Știri

Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Fifor după ce mai multe avioane rusești au apărut deasupra României

Mihai Fifor a ieșit în spațiul public vorbind despre provocările de ultimă oră ale forțelor armate rusești, a căror avioane survolează de ceva timp România.

„Din păcate (astfel de situaţii n.r.) nu sunt extrem de rare, dar eu nu cred că este cazul să discutăm despre îngrijorare. Sunt (…) acţiuni ale Forţelor Armate Ruse în spaţiul Mării Negre, sunt modalităţi în care, până la urmă, se testează viteza de reacţie a militarilor noştri.

A Forţelor Aeriene Române şi a Forţelor NATO până la urmă, dar suntem aici, suntem pregătiţi, suntem ţară membră a Alianţei Nord Altantice şi ne îndeplinim misiunea asumată fără niciun fel de problemă”, a spus Fifor, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ciatată de Agerpres.

„Nu a avut loc astăzi această interceptare, de fapt este o misiune de poliţie aeriană de pe Mihail Kogălniceanu şi joi, după ora prânzului, de îndată ce aeronava rusă a fost detectată, două aeronave ale Forţelor Aeriene Române au decolat pentru misiune de poliţie aeriană, ulterior s-au ridicat şi două aeronave ale partenerilor noştri, ale Forţelor Aeriene Regale Canadiene.

A fost o misiune pur şi simplu de poliţie aeriană în spaţiul românesc, în spaţiul NATO, astfel încât să poată fi vizualizată aeronava rusă care nu a intrat niciun moment în spaţiul aerian românesc sau în spaţiul aerian NATO, dar aceasta este procedura şi de obicei aşa se execută aceste misiuni. (…)

Nu sunt lucruri din păcate foarte rare, ele se întâmplă, sunt misiuni pe care atât Forţele Aeriene Române, cât şi forţele care ne sunt partenere – fie că au fost britanicii, fie că acum sunt colegii noştri canadieni – sunt misiuni pe care le executăm”, a afirmat Fifor.

„Nu, nu este o practică şi oricum nu văd de ce s-ar face lucrul acesta. (…) Aeronava rusă nu a intrat în spaţiul NATO, în spaţiul românesc, efectua o misiune pe fir Bucureşti, deasupra Mării Negre, aeronavele se ridică la comanda centrului NATO de la Tottenham.

Aceasta este procedura şi repet, nu este un lucru din păcate izolat sau un lucru foarte rar (…)”, a adăugat Fifor.

CITEȘTE ȘI: Procesiunea Sfântului Papa Ioan Paul al II-lea are loc și în București, pe străzile Capitalei

SUA se retrag din Tratatul forţelor nucleare intermediare și transmit acest mesaj Rusiei

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top