Connect with us
Anunț important de la premier, după ce s-a vorbit de DESFIINȚAREA PENSIILOR! Ce se întâmplă de anul viitor

Știri

Anunț important de la premier, după ce s-a vorbit de DESFIINȚAREA PENSIILOR! Ce se întâmplă de anul viitor

Premierul Mihai Tudose a anunțat la Digi 24 că Pilonul II de pensii nu va fi desființat, dar va deveni opțional. Declarația acestuia vine în contextul scandalului privind naționalizarea pensiilor private.

„Ca să vă spun în premieră, cred că soluţia spre care ne ducem este să anunțăm populația, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să își pună banii. La pilonul I, la pilonul II… Toți la pilonul I… Nu desființează nimeni pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opțional. Românul va avea un tablou în față. Eu cu contribuția mea atât obțin pe punctul de pensie, dincolo atât obțin ca randament”, a declarat Mihai Tudose, la Digi24.

De altfel, Guvernul analizează posibilitatea ca de la anul românii să decidă singuri dacă vor sau nu ca pensia lor să fie administrată şi de fonduri private, nu doar de către stat.

Premierul afirma săptămâna trecută că se va face o analiză pe Pilonul II de pensii, precizând că nu va exista naționalizarea pensiilor private.

Conform unor surse guvernamentale, Executivul plănuia să diminueze la 2.5%, de la 5.1%, contribuția virată de stat la pensiile private obligatorii (Pilonul II).

Citește și: Veste ȘOC despre PENSII! E grav!

Citește și: Se schimbă legea! Ministrul Muncii a explicat ce se va întâmpla cu pensiile românilor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top