Primarul General, Gabriela Firea, a anuntat astazi, in cadrul unui comandament pentru pregatirea noului an scolar care a avut loc la sediul PMB, ca, in premiera pentru Bucuresti, a reusit finantarea personalului medical din cadrul cabinetelor scolare din unitatile de invatamant:
„Am convocat comandamentul de pregatire pentru inceperea noului an scolar. Toate cresele, gradinitele, scolile si liceele trebuie sa fie gata sa ii primeasca pe scolari si prescolari la data de 11 septembrie. Pot sa anunt ca am reusit, in premiera pentru Bucuresti, sa obtinem finantarea necesara pentru angajarea a 230 de medici si asistenti in cadrul cabinetelor scolare din unitatile de invatamant. Multumesc ministrilor Finantelor si Sanatatii, precum si Premierului Mihai Tudose, care au inteles importanta alocarilor acestor fonduri”, a spus Firea
„Referitor la siguranta elevilor, am fost asigurata ca nici o cladire a institutiilor de invatamant nu prezinta un pericol si ca acestea pot functiona in mod normal, cu asigurarea conditiilor adecvate de protectie in caz de incendiu. Avand in vedere ca toti primarii de sector m-au informat ca este necesara o colaborare mult mai eficienta cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, fac un apel catre aceasta institutie, cu care PMB are, de altfel, o colaborare foarte buna, sa gaseasca solutii, conform legii, pentru a debloca aceste situatii. Trebuie sa asigurati mai multe resurse umane, in asa fel incat dosarele unitatilor de invatamant sa fie rezolvate in timp cat mai scurt. Pe 11 septembrie ne dorim sa avem un inceput de an scolar cu toate cladirile in siguranta, iar profesorii, invatatorii si elevii sa isi poata desfasura activitatea in conditiile optime”, a mai spus primarul General.
O alta premiera menita sa ajute parintii si sa diminueze aglomeratia in trafic, este cea prin care, cu ajutorul PMB, elevii sa fie transportati la scoala cu autobuzele
„Am decis sa demaram, prin RATB si Proedus, un proiect pilot de transport al elevilor catre scoala. Incercam sa identificam modalitatile adecvate de realizare a acestui transport, similar modului in care se realizeaza la scolile private, pentru a diminua aglomeratia care se creeaza dimineata in apropierea scolilor si gradinitelor. Pentru inceput, vom derula acest program pentru elevii scolii nr. 141 din sectorul 5, care vor invata la scoala 127 atat timp cat a lor se reabiliteaza. Ei au de parcurs o distanta de aproximativ 2 km fata de vechea locatie. Transportul se va realiza cu 4 autobuze. Este vorba de peste 400 de elevi, din clasele V-VIII si 0-IV doar la cererea parintilor, din motive de siguranta”, a mai spus Firea.
Totodata, Primarul General, Gabriela Firea, a explicat ca PMB are ca obiectiv extinderea scolilor foarte aglomerate, astfel incat elevii sa nu mai fie nevoiti sa invete in 3 schimburi:
„In Bugetul pe 2017 al Municipiului Bucuresti au fost alocata suma de 1,3 milioane de euro pentru finantarea studiilor de fezabilitate destinate modernizarii si extinderii unor unitati de invatamant din Capitala. Finantarea a fost acordata pentru 42 de unitati de invatamant, dintre care 16 gradinite cu 4 sau 8 grupe, 10 afterschool, extinderea unui numar de 15 scoli foarte aglomerate si extinderea salii de sport din cadrul Scolii Centrale. In maxim o luna, studiile de fezabilitate pentru toate aceste obiective vor fi scoase la licitatie, iar pentru 8 sali de sport din sectorul 3 vor fi scoase la licitatie proiectele tehnice si executia lucrarilor”.
De asemenea, Primarul General a mai declarat ca, desi programul pilot prin care se deschidea curtea scolii pentru elevi a fost foarte bine primit atat de copii, cat si de parinti si profesori, directorii unitatilor de invatamant au explicat ca nu au posibilitatea asigurarii pazei acestor scoli, drept pentru care Edilul Sef a anuntat ca PMB, prin Compania de Paza si Protectie care este in procedura de infiintare, va putea ajuta scolile cu acest aspect.
De asemenea, Primarul General a mai explicat ca, la data de 01.09.2017, conform datelor transmise de catre conducerile unitatilor de invatamant, in Municipiul Bucuresti existau 11 unitati scolare care nu aveau autorizatie sanitara, la jumatate fata de anul trecut si ca, potrivit Inspectorului General din cadrul Inspectoratului Scolar Bucuresti, Florian Lixandru, „in prezent lucrarile de igienizare, modernizare, reparatii sunt in grafic si vor fi finalizate pana la sfarsitul acestei saptamani”.
Se semneaza contractul pentru deratizare
„In ceea ce priveste deratizarea atat in zona unitatilor de invatamant, cat si in parcuri si in blocuri de locuinte, asa cum stiti, am preluat o situatie dificila cu o licitatie blocata.
In anii trecuti Municipalitatea a cheltuit bani multi pentru servicii indoielnice. Ne dorim pe viitor o actiune de dezinsectie si deratizare realizata eficient si profesionist.
Insa, pana in primavara anului viitor, cand va functiona Compania Municipala de Eco-igienizare, vom semna in cateva zile contractul cu castigatorul licitatiei pentru starpirea rozatoarelor din Bucuresti”, a mai spus Firea, conform unui comunicat al primăriei
Numarul total al elevilor si prescolarilor din Bucuresti este de peste 280.000 elevi si prescolari, din care peste 250.000 in invatamantul de stat, 3.200 in invatamantul de stat special si 29.000 in cel particular.
In Municipiul Bucuresti vor functiona, in anul scolar 2017 – 2018, 420 de unitati de invatamant preuniversitar de stat si 211 unitati de invatamant particular.
La comandament au participat, alaturi de Primarul General, primarii de sector, reprezentati ai ISU, ai Inspectoratului Scolar, precum si reprezentati ai Directiilor si institutiilor aflate in subordinea PMB, cu atributii in domeniu.
Acest site foloseste cookies.
Read More