Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a informat miercuri dimineaţa că, pe fondul vremii nefavorabile, nu au fost înregistrate, până în prezent, situaţii grave care să pună în pericol comunităţile.
Potrivit IGSU, autorităţile au intervenit în trei situaţii. În Bucureşti, pompierii au acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism şi pe carosabil, iar pe DN5, în localitatea giurgiuveană Uzun, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar îngreunat din cauza derapării a două autotrenuri. Echipele administratorului de drum au intervenit pentru scoaterea vehiculelor în afara părţii carosabile.
Totodată, între localităţile Merişani şi Guruieni din judeţul Teleorman, un camion nu a mai putut urca o pantă şi a blocat parţial tronsonul de drum. Un echipaj al ISU Teleorman şi reprezentanţi ai Primăriei Merişani intervin pentru remedierea situaţiei.
În scopul prevenirii unor situaţii de urgenţă, din cauza vântului puternic, au fost închise porturile Midia, Mangalia, Constanţa, Agigea şi bara Sulina.
Aproximativ 4.900 de pompieri cu şenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte maşini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiţi să acţioneze în sprijinul populaţiei din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate in această perioadă, precizează IGSU.
Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi App Store.
Începând din noaptea de marţi spre miercuri a intrat în vigoare o atenţionare meteorologică cod galben pentru 17 judeţe şi Bucureşti.
Drumarii au acţionat, în noaptea de marţi spre miercuri, cu 616 utilaje şi au răspândit peste 3.000 de tone de material antiderapant pentru a menţine reţeaua rutieră naţională practicabilă şi în condiţii de siguranţă, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Astfel, Direcţia Regională Iaşi a acţionat cu 150 de autoutilaje şi a răspândit 1.392,3 tone de material antiderapant, iar în Bucureşti s-a lucrat cu 144 de autoutilaje şi cu 784 de tone de material antiderapant.
De asemenea, în Braşov s-a acţionat cu 784 de tone de material antiderapant, în Craiova cu 61 de autoutilaje şi 83 de tone de material antiderapant, în Timişoara cu 26 de autoutilaje şi 29 de tone de material antiderapant, în Cluj cu 47 de autoutilaje şi 214 tone de material antiderapant, iar în Constanţa s-a acţionat cu 92 de autoutilaje şi s-au răspândit 228 de tone de material antiderapant.
„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, se subliniază într-un comunicat al CNAIR.
Citește și: Viscol și ger! O nouă avertizare ANM despre vremea în următoarele zile
Acest site foloseste cookies.
Read More