Connect with us
Din interior: STS și 112 o puteau localiza pe Alexandra cu marjă de eroare de 2 metri

Știri

Apelul Alexandrei la 112 a fost încheiat, deşi poliţistul ştia că pe fir se află o fată răpită

Apar tot mai multe informaţii despre încercarea disperată a Alexandrei Măceşanu de a scăpa cu viaţă din mâinile lui Gheorghe Dincă, iar discuţia purtată de fată cu poliţistul de la IPJ Olt scoate la iveală câteva amănunte care au fost deosebit de importante în punerea în mişcare a operaţiunii de salvare.

Astfel, primul apel pe care Alexandra l-a făcut la 112, cel de 45 de secunde, nu a ajuns la IPJ Olt, pentru că apelul s-a întrerupt în timpul protocolui de transfer al apelului de la dispeceratul 112 către IPJ Olt.

Apelul Alexandrei la 112 a fost încheiat, deşi poliţistul ştia că pe fir se află o fată răpită

Potrivit unor surse din anchetă, primul apel al Alexandrei Măceşanu către 112 s-a întrerupt în timpul trasferului de la dispecerul 112 către poliţistul de la IPJ Olt.

Următorul apel al fetei a fost înregistrat la ora 11:07 şi acesta a fost direcţionat cu succes către IPJ Olt. Apelul a durat 2 minute şi 20 de secunde, timp în care Alexandra plângea şi era agitată, spunând că a fost bătută şi violată, aflându-se chiar în casa lui Gheorghe Dincă.

În acel moment, poliţistul ştia că pe fir se află o fată răpită pentru că fusese informat deja de la primul apel, de către dispecerul 112, care preluase primul apel.

În timpul celui de-al doilea apel, Alexandra a oferit amănunte importante poliţistului de la IPJ Olt, spunând că se află în Caracal, într-o casă, nu un bloc, vede o maşină mare în curte, pe drum a văzut un dig şi a văzut că a ajuns în Bold, dar nu a precizat dacă este vorba despre cartierul Bold.

Alexandra a dat apoi datele de pe cartea de vizită găsită în locuinţă.

În momentul imediat următor, poliţistul de la IPJ Olt ar fi încheiat convorbirea cu Alexandra, pentru a lua legătura cu Poliţia din Caracal, nu înainte de a-i spune fetei să se liniştească, pentru că o să vină Poliţia, moment în care convorbirea s-a încheiat.

Poliţia n-a venit, Alexandra a sunat din nou, disperată

După un timp, Alexandra a sunat din nou disperată la 112, spunând că Poliţia nu mai vine, iar poliţistul de la IPJ Olt i-a spus că agenţii sunt pe drum spre ea. A fost întrebată dacă ea crede că răpitorul este persoana al cărei nume era pe cartea de vizită, iar ea a spus că nu ştie, moment în care s-a încheiat şi această conversaţie.

Ulterior, poliţiştii de la Caracal au sunat-o pe Alexandra pe numărul respectiv, dar de poliţia Olt, au confirmat cu echipajul plecat spre fată că sunt cu ea la telefon, moment în care Alexandra a ţipat „vine, vine” şi apelul s-a întrerupt.

Modul în care au acţionat toţi poliţiştii implicaţi în acest caz, este subiectul unor cercetări, pe care le face Corpul de control al ministrului de Interne.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top