Connect with us
Cei doi tineri sechestrați și torturați de polițiștii de la Secția 16 au murit. Apelul ministrului de Interne

Știri

Apelul ministrului de Interne, Lucian Bode, după ce au murit tinerii sechestrați de polițiștii de la Secția 16

Au murit cei doi tineri sechestrați și torturați de polițiști de la Secția 16 din București. Care este apelul lui Lucian Bode, după ce a confirmat informația.

Întrebat ce se întâmplă la Secția 16 de Poliție din Capitală, după ce a fost confirmat și al doilea deces, al celei de-a doua victime a polițiștilor, ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că a trimis Corpul de Control acolo și că „va face ordine”.

„Corpul de Control al ministrului realizează o acțiune de control la Secția 16. Imediat ce va fi finalizată această acțiune, concluziile le voi prezenta public. Pe de altă parte, am văzut și eu aceste informații (că au murit după ce au făcut publice torturile – n.r.). Nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparații cu oameni care depun la un moment dat o plângere și ulterior dispar”, spune Lucian Bode.

Ministrul de Interne a declarat că nu va intra în detaliile anchetei acum, din dorința de a respecta dorința familiei celui de-al doilea tânăr decedat, însă va face public din ce cauză a murit bărbatul.

„O să vedeți, nu vreau să intru în detalii, dar, spre exemplu, ultimul, din păcate, cel de-al doilea cetățean, suferea de o boală incurabilă. Nu vreau să intru în alte detalii. Familia a comunicat aceste detalii și nu dorește să facă alte comentarii și respectăm această dorință. Până la urmă se poate prezenta public cauza decesului, pentru a nu exista astfel de suspiciuni, dar vă asigur că la secția 16 voi face ordine. Aștept rezultatul Corpului de Control”, a mai spus Bode.

Nouă poliţişti de la Secţia 16 din Capitală sunt cercetați penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Ei făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti și au bătut şi sechestrat doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască, deşi sunt obligaţi de lege şi erau în timpul serviciului. Evenimentele s-au petrecut pe 1 septembrie anul trecut și au fost dezvăluite abia după cinci luni, la începutul lunii martie, anul curent.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top