Connect with us
Apple: Comenzi mai mici pentru componentele noilor telefoane iPhone

Știri

Apple: Comenzi mai mici pentru componentele noilor telefoane iPhone

Vești bune pentru cei ce vor să își achiziționeze noul iPhone. Apple Inc şi-a avertizat furnizorii de componente să se pregătească, în al doilea semestru al acestui an, pentru o scădere cu aproximativ 20% a comenzilor pentru componente destinate noilor telefoane iPhone, a informat vineri cotidianul financiar japonez Nikkei, informaţii care au dus la scăderea cu 2% a cotaţiei acţiunilor Apple, transmite Reuters.

În 2017, Apple a înaintat furnizorilor comenzi de componente pentru 100 de milioane de telefoane iPhone 8 Plus şi iPhone X. Pentru acest an însă, Apple se aşteaptă să livreze un număr total de 80 de milioane de noi telefoane iPhone, ce urmează a fi lansate pe piaţă în a doua jumătate a acestui an, au declarat două surse pentru Nikkei.

Citește și: Compania Apple, obligata de Comisia Europeana la plata unei taxe suplimentare de 13 miliarde de euro

„Apple are o abordare mai degrabă rezervată când vine vorba de plasarea de noi comenzi pentru noile iPhones în acest an”, a declarat una din surse pentru Nikkei.

Câte modele de telefoane vor lansa în 2018

În replică la aceste informaţii, acţiunile Apple, care în mod tradiţional lansează o nouă generaţie de telefoane iPhone în ultima parte a anului, au scăzut cu 2,2%, până la 189,20 dolari în tranzacţiile care premerg deschiderii bursei. De asemenea, acţiunile furnizorilor Apple au înregistrat scăderi semnificative, cum este cazul titlurilor AMS care afişau o scădere de 6% în timp ce acţiunile Dialog Semi au scăzut cu 4,1%.

Potrivit informaţiilor apărute anterior în media, Apple intenţionează să lanseze pe piaţă trei noi modele de telefoane iPhone în 2018 iar livrările ar urma să înceapă în luna septembrie, după ceremonia anuală de prezentare a noilor modele.

Apple va reduce producția de iPhone în primele trei luni din 2017

Apple își propune să reduca producția de iPhone cu 10% începând cu primul trimestru din 2017. Informația vine în urma datelor colectate de furnizorul Nikkei. Apple a transmis faptul că a experimentat o situație similară în trecut, datorită stocului acumulat de dispositive Iphone 6S. Acest lucru a dus la reducerea producției de smartphone-uri în trimestrul 1 din 2016.

Compania a încercat să prevină ca acest lucru să se întâmple din nou cu iPhone 7 prin reducerea cantităților de producție pe anul 2016.

În raportul său, cei de la Nikkei spun ca vânzările globale „lente” pentru iPhone 7 este principalul motiv din spatele mutării. Din acest motiv, reducerile de producție sunt asteptate să se concentreze pe iPhone 7 și iPhone 7 Plus.
Apple va reduce producția de dispozitive iPhone cu 10%, în primul trimestru al anului 2017. Calculele au  fost făcute de Nikkei, pe baza datelor obținute de la furnizori.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top