Connect with us
O femeie a găsit puterea să-l ierte pe criminalul care i-a ucis tatăl. Ea spune că a avut acest curaj, pentru că vrea să...

Știri

Apropiere șocantă: S-a împrietenit cu criminalul care i-a ucis tatăl

Este greu, poate chiar imposibil de crezut, că se poate lega o prietenie cu un criminal. Societatea în care trăim tratează criminalii ca pe niște oameni care nu merită niciodată iertarea. Cu toate acestea, familia și prietenii victimelor sunt cei care trebuie să decidă iertarea.

Margot Van Sluytsman este una din persoanele care a găsit puterea să-l ierte pe criminalul care i-a ucis tatăl. Totul a pornit după ce ucigașul a încercat, fără succes, să doneze în mod anonim la editura femeii.

Unii ar putea judeca gestul femeii și ar putea spune că i-a făcut tatălui său o nedreptate. Însă, ea a considerat exact contrariul și speră ca acțiunile sale să-i inspire și pe alții.

Margot Van Sluytsman este o femeie în vârstă de 55 de ani, care trăiește în Toronto. Într-o zi, un om pe nume Glen Flett a inclus accidental numele său într-o donație anonimă la editura lui Margot … și ea l-a recunoscut imediat. Asta pentru că el a fost omul care i-a ucis tatăl.

La 27 martie 1978, tatăl lui Margot, în vârstă de 40 de ani, numit Theodore, și-a lăsat fiica acasă. I-a dăruit o ciocolată și i-a spus să stea cuminte, pentru că el se va întoarce rapid. Bărbatul a mers la magazinul de haine pentru care lucra. Din păcate, nu s-a mai întors.

După câteva ore, poliția a sunat la ușă și a găsit-o doar pe micuță. I-au spus că trebuie să anunțe alți membri ai familie să vină la ea acasă. A ajuns o mătușă căreia agenții i-au spus că Theodore a murit. Avusese loc un jaf armat în magazinul la care lucra, iar el a fost împușcat.

„A fost un coșmar. Un cosmar cumplit!”, a spus Margot pentru un post de stiri local. Glen a fost prins la scurt timp după crimă și a ispășit o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru crimă. Câțiva ani mai târziu, după ce a făcut donația, Glen și Margot au început un schimb de e-mailuri.

De ce a acceptat prietenia cu criminalul care i-a ucis tatăl

Ei au făcut planuri să se întâlnească față în față. Margot a spus că a izbucnit în lacrimi atunci când s-au îmbrățișat.

Acum, cei doi lucrează împreună pentru a crește gradul de conștientizare pentru justiție reparatorie între victime și agresori. Margot a spus, „i-am promis tatălui meu că el nu a trăit în zadar. Am fost onorată, pentru că ajutându-l pe omul care l-a ucis va face diferența.”

Citește și: Cel mai prolific criminal în serie – Amelia Dyer, femeia care a adoptat și a ucis 400 de copii

Este poveste de inspirație, de vindecare și de prietenie. În ciuda durerii, Margot a arătat prin gestul ei ce înseamnă iubirea. Ea l-a acceptat pe Glen ca un om defectuos, iar cei doi încearcă acum să fie exemplu pentru ceilalți cu povești similare, pentru a nu mai exista ura între oameni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top