Connect with us
Arad. Doi copii dați dispăruți într-o pădure au fost găsiți

Știri

Arad. Doi copii dați dispăruți într-o pădure au fost găsiți

Doi copii care s-au rătăcit marţi într-o pădure situată între localităţile arădene Zăbalţ şi Bruznic, aparţinătoare comunei Ususău, au fost găsiţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Arad, maior George Pleşca, cei doi copii, în vârstă de 10 şi, respectiv, 12 ani au fost găsiţi de echipele de căutare de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ususău şi pompierii Gărzii de la Birchiş.

Starea de sănătate a copiilor este bună, doar că aceştia s-au speriat când s-au văzut singuri în pădure.

Cei doi copii au fost căutaţi de mai multe echipe ale ISU Arad, după ce marţi după-amiază s-au rătăcit în timp ce se aflau la cules de ciuperci în pădure.

Citește și: Crimă în Lugoj! Un taximetrist a fost omorât de 2 adolescenți. Nimeni nu a semnalat dispariția acestuia

„Cei doi copii se aflau la cules de ciuperci în pădurea situată între localităţile Zăbalţ şi Bruznic, aparţinătoare comunei Ususău (la 25 de kilometri de oraşul Lipova – n.red.). După ce şi-au dat seama că nu mai ştiu drumul înapoi spre casă, unul dintre copii a sunat la telefonul unic de urgenţă 112, pentru a cere ajutor.

Citește și: Militar dispărut în Marea Neagră, descoperit pe o plajă din Corbu

În zonă s-au deplasat mai multe echipe de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Arad, mobilizându-se pentru a-i găsi pe copii”, a declarat presei reprezentantul ISU Arad.

Copiilor li s-a transmis să stea pe loc şi să nu mai utilizeze telefoanele mobile, pentru a nu rămâne fără baterie sau fără semnal”, a menţionat Pleşca.

La acţiunea de căutare a participat şi tatăl unuia dintre cei doi minori, acesta cunoscând zona în care s-au rătăcit copiii.

Un grup de copii fotbalişti şi antrenorul lor sunt blocaţi de câteva zile într-o peşteră din Thailanda

Doisprezece copii fotbalişti şi antrenorul lor se află blocaţi de aproape două zile într-o peşteră din nordul Thailandei după ce drumul de ieşire le-a fost restricţionat în urma unei viituri, a anunţat luni poliţia locală, citată de DPA.

”O operaţiune de salvare este în prezent în desfăşurare. Încă nu i-am găsit”, a declarat Komsan Saardluan, şeful poliţei din districtul Mae Sai, situat în provincia Chiang Rai, la o mie de kilometri nord de Bangkok.

O unitate navală SEAL şi o echipă de scafandri au pătruns luni dimineaţa în peştera Thaluang-Khun Nam Nang Non, însă pasajul de patru kilometri către încăperea mare în care se află grupul a fost blocat după ce nivelul apei a crescut, a explicat Komsan.

Doisprezece băieţi cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, împreună cu antrenorul lor în vârstă de 25 de ani, au fost daţi dispăruţi sâmbătă după ce nu s-au întors de la antrenamentul de după-amiază.

Poliţia a declarat că băieţii provin din mai multe regiuni ale provinciei şi plecaseră în excursie după antrenament.

Echipele de intervenţie au anunţat că au găsit în peşteră urme de palme şi de tălpi, dar şi rucsaci aparţinând tinerilor sportivi.

Thailanda se află în prezent în plin sezon ploios, iar zonele montane sunt afectate de viituri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top