Connect with us

Știri

Arad: Un tramvai cu pasageri a deraiat

Un tramvai cu pasageri a deraiat, sâmbătă la marginea municipiului Arad. Boghiul s-a rupt în mers, iar o parte din garnitură a ajuns pe DN7. Nici o persoană nu a fost rănită. Reprezentanţii Companiei de Transport Public (CTP) Arad au început o anchetă.

Un tramvai interurban, care circula între municipul Arad şi comuna Ghioroc, a deraiat, sâmbătă, chiar la ieşirea din municipiu.

Potrivit vatmanului, boghiul s-a rupt în mers iar primul vagon a deraiat pe șosea. Acesta a precizat că circula cu viteza regulamentară și crede că de vină pentru accident este șina foarte veche. În zona impactului, asfaltul a fost distrus.

Șina din zona în care un tramvai a deraiat este veche de 40 de ani

Petru Cuvineanu, directorul tehnic al Companiei de Transport Public (CTP) Arad, a declarat că a fost începută o anchetă şi a confirmat că şina din acea zonă nu a mai fost schimbată de 40 de ani.

Conform sursei citate, există un proiect tehnic realizat pentru reabilitarea celor 30 de kilometri de cale simplă dintre Arad şi Ghioroc, însă nu există fonduri. Costul unui asemenea proiect este estimat la 40 de milioane de euro.

Citește și: Primăria Capitalei va cumpăra 400 de autobuze, 100 de troleibuze și 100 de tramvaie, în următorii patru ani

Traficul rutier pe DN7 a fost afectat pentru scurt timp. O macara a intervenit pentru a ridicat vagonul de pe carosabil.

Circulația tramvaielor între Arad și Ghioroc este suspendată pentru moment. Călătorii vor fi transportați cu autobuze.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top