Connect with us
Arhiepiscopia Tomisului vrea să "repete" slujba de Paște pe 26 mai și să ofere credincioșilor Lumină din nou

Știri

Arhiepiscopia Tomisului vrea să „repete” slujba de Paște pe 26 mai și să ofere credincioșilor Lumină din nou

Îps Teodosie dorește să țină încă o dată slujba de Paște în noaptea de 26 spre 27 mai, iar apoi să împartă credincioșilor Lumină. Acesta dorește să repete noaptea Învierii deoarece atunci aveam stare de urgență din cauza pandemiei cu noul virus. Acesta a decis și câteva zile de post pentru ca apoi să fie spovediți și împărtășiți.

Arhiepiscopia Tomisului vrea să „repete” slujba de Paște pe 26 mai și să ofere credincioșilor Lumină din nou

Mai mult, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât un nou post bisericesc în perioada 24-26 mai. În aceste zile creștinii se pot spovedi, iar apoi vor primi Sfânta Împărtășanie în timpul Liturghiei în noaptea de 26 spre 27 mai.

De asemenea, Permanența Arhiepiscopiei Tomisului a hotărât că în noaptea de 26 spre 27 mai, la miez de noapte, bisericile și mănăstirile Arhiepiscopiei să oficieze slujba începutului pascal și Sfânta Liturghie. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au anunțat „clerul chemând credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paște”.

Aceștia au mai adăugat că fac acest lucru pentru acei credincioși care și-au dorit să participe la slujbă, dar nu au putut din cauza stării de urgență:

„Cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului, are consacrată o slujbă specială, săvârșită în fiecare an la miezul nopții, în cadrul căreia credincioșii primesc de la clerici Lumina lui Hristos, simbolul Învierii Domnului, esența credinței creștine. Anul acesta, urmare a instituirii stării de urgență în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, credincioșii nu au putut participa în comuniune deplină cu clerul la această slujbă”.

Credincioșii vor primi Sfânta Lumină chiar de la Ierusalim deoarece a fost păstrată până acum în altare.

„Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă de Paște de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare”.

Conform enunțurilor acestora, credincioșii au dorințe neîmpărtășite de a se împărtăși la Liturghia Învierii din noaptea de Paști.

2 Comments

2 Comments

  1. Cretu Bogdan

    2020-05-20T22:21:40+03:00 at 22:21

    Lumina tot de la Ieruslim o ia? Sau foloseste o bricheta sau un chibrit.
    Saracul Isus o sa aiba ceva de lucru anul asta !
    De coronavirus au auzit popii astia fara minte?

    • domnița

      2020-05-21T00:51:00+03:00 at 0:51

      LUMINA DE LA IERUSALIM SE PĂSTREAZĂ ÎN BISERICĂ ,.. SUNT LUMÂNĂRI CARE ARD 7-8 ZILE,… APOI SE SCHIMBĂ CU ALTELE,..ȘI TOT AȘA,… LUMINA DE LA SFINTELE PASTE SE PĂSTREAZĂ PESTE ÎNTREGUL AN,… SE ÎNOIEȘTE LA URMĂTORUL PAȘTE,…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top