Connect with us
Aristotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, arestat la domiciliu

Știri

Aristotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, arestat la domiciliu

Aristotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, a fost arestat la domiciliu. Decizia vine, după ce i-a expirat ordonnța de reținere de 24 de ore.

Tribunalul Braşov a decis, joi după-amiază, plasarea în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile a lui Aristotel Căncescu, decizia instanţei fiind executorie, dar nu definitivă.

Citește și: Aristotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, reținut de DNA

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov va sta la locuinţa sa din Râşnov, unde acesta şi-a amenajat un spaţiu pentru mai multe specii de păsări, cai, căprioare şi cerbi.

Căncescu a fost, mai multe luni, arestat preventiv şi în arest la domiciliu şi în dosarul în care a fost trimis în judecată.

Procurorii DNA Braşov au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov Aristotel Căncescu, pentru luare de mită (trei infracţiuni) şi de abuz în serviciu în formă continuată.

De asemenea, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru Claudiu Coman, la data faptelor consilier judeţean, acuzat de complicitate la luare de mită şi instigare la abuz în serviciu în formă continuată.

Totodată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Cristian Emil Ciucă, la data faptei director al Direcţiei investiţii, urbanism şi amenajarea teritoriului; Radu Petru Ispas, la data faptei administrator public al judeţului Braşov; Aurelia Popescu, la data faptei director economic executiv în Consiliul Judeţean Braşov, toţi pentru abuz în serviciu în formă continuată, precum şi faţă de Răzvan Iosif, la data faptei administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.

Procurorii arată că, ”în contextul campaniei electorale din anul 2012, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, în calitate de preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, a pretins de la trei persoane bani şi alte foloase, constând în suma totală de 105.000 lei şi angajarea unor anumite persoane în Agenţia Judeţene de Dezvoltare Durabilă, pentru ca în schimb să îi pună pe cei trei pe poziţii sigur eligibile pe lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Braşov”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top