Connect with us
Aristsotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, a fost arestat preventiv

Știri

Aristsotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, a fost arestat preventiv

Aristotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, a fost arestat preventiv pentru 25 de zile. Decizia vine după procurorii au făcut recurs la hotărârea Tribunalului care l-a plasat în arest la domiciliu.

Citește și: Aristotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, arestat la domiciliu

Aristotel Căncescu este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, în campania electorală din 2012, când era președinte al Consiliului Județean Brașov.

Căncescu a fost, mai multe luni, arestat preventiv şi în arest la domiciliu şi în dosarul în care a fost trimis în judecată.

Procurorii arată că, ”în contextul campaniei electorale din anul 2012, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, în calitate de preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, a pretins de la trei persoane bani şi alte foloase, constând în suma totală de 105.000 lei şi angajarea unor anumite persoane în Agenţia Judeţene de Dezvoltare Durabilă, pentru ca în schimb să îi pună pe cei trei pe poziţii sigur eligibile pe lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Braşov”.

Potrivit anchetatorilor, una dintre cele trei persoane este Claudiu Coman, care atunci era şef de campanie electorală şi consilier judeţean.

”În această calitate, inculpatul Coman Claudiu a primit de la una dintre viitoarele candidate la funcţia de consilier judeţean, în biroul său din cadrul CJ Braşov, suma de 50.000 lei”, arăta DNA.

Banii au ajuns în casieria partidului fără documente şi au fost folosiţi pentru materiale electorale, iar cele trei persoane au fost alese în funcţia de consilier judeţean.

”În aceleaşi circumstanţe, în perioada 2012-2013, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, cu încălcarea prevederilor legale şi la cererea inculpatului Coman Claudiu, a dat dispoziţii pentru întocmirea formală a cinci referate pe care ulterior le-a aprobat. Referatele respective au fost semnate în prealabil şi de suspecţii Cirică Cristian Emil, Popescu Aurelia şi Ispas Radu Petru”, mai arăta DNA.

”În continuare, având acceptul şi promisiunea preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov că va aloca banii respectivi, dar şi pentru a realiza o aparenţă de legalitate, inculpatul Coman Claudiu şi-a folosit influenţa ce decurgea din calităţile menţionate mai sus şi a cerut unui număr de 15 primari din judeţ (de aceeaşi orientare politică) să formuleze cereri prin care să solicite alocarea de sume de bani din fondul de rezervă pentru achiziţia de softuri educaţionale, lucru pe care aceştia din urmă l-au şi făcut”, arată comunicatul DNA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top