Arsenie Boca interzis? Ce decizie a fost luată în urmă cu puțin timp

22.06.2018
Arsenie Boca interzis? Ce decizie a fost luată în urmă cu puțin timp

Vești cumplite pentru credincioșii români!  Bisericii ortodexe i s-a imputat dreptul de a se folosi de numele părintelui Arsenie Boca.

Astfel, după ce Episcopia Devei și a Hunedoarei a cerut permisiunea de a comercializa icoane, cruciulițe și alte obiecte de cult cu chipul părintelui și numele acestuia, răspunsul a venit tocmai de la Tribunalul București.

Potrivit ultimelor informații, solicitarea a fost respinsă, iar astfel, comercializarea obiectelor cu numele și chipul părintelui Arsenie Boca va rămâne o amintire.

Diana Talpoș și Sandor Andor, deținătorii mărcii Arsenie Boca, au câștigat procesul cu Mănăstirea Prislop. Cauza a fost deschisă reprezentanții Bisericii, aceștia solicitând ca, printr-o procedură de urgență, să poată comercializa icoanele sau alte obiectele de cult legate de numele lui Arsenie Boca.

Scandalul pe numele părintelui Arsenie Boca s-a mutat la Tribunalul Bucureşti. Episcopia Devei şi Hunedoarei cere judecătorilor permisiunea de a comercializa icoanele, cruciuliţele şi alte obiecte de cult cu chipul părintelui și cu numele acestuia.

Solicitarea a fost respinsă, potrivit antena3.

Ce decizie a luat instanța

„Respinge excepţia necompetenţei generale invocată de pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiată.

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active invocată de pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiată.

Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiată Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Pulse Escape SRL invocată de aceasta prin întâmpinare, ca neîntemeiată.

Respinge cererea ca neîntemeiată.

Obligă reclamantele la plata către pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL a sumei de 2000 lei reprezentând onorariu de avocat redus şi a sumei de 268,19 lei reprezentând cheltuieli de deplasare, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare, care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se arată în decizia instanței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *