Asistenta Mariana Luceanu, care a protestat în urmă cu două luni făcând greva foamei la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, afirmă că a fost dată afară de la locul de muncă pentru că a „spus neregulile din spital”.
În replică, managerul unităţii medicale, Adriana Nica, susţine că asistenta a lipsit de la locul de muncă neîntemeiat în mod repetat.
„Am făcut greva foamei, eu nu am fost în discotecă. (…) Am terminat (n.r. – greva foamei) în 22 august, acum suntem în 12 octombrie”, a spus vineri asistenta.
Întrebată de ce i s-a desfăcut contractul de muncă, Luceanu a spus că din cauză că „a vorbit”.
„Pentru că am vorbit. A deranjat faptul că am spus neregulile din acest spital, pentru că am adus dovezi în spaţiul public, în cel virtual şi în mass-media, pentru că toţi colegii sunt alături de mine, dar le e frică să vorbească.
Pentru că am spus ca în această unitate s-a instaurat o dictatură. Pentru că am spus că am colege, atât infirmiere, cât şi asistente, care mănâncă în toalete”, a afirmat asistenta.
Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica, a declarat vineri pentru AGERPRES că asistentei i s-a desfăcut contractul de muncă în urma unei cercetări făcute de Comisia de Disciplină a SUUB.
„Doamna a avut începând de ieri contractul de muncă desfăcut deoarece a fost cercetată disciplinar de către Comisia de Disciplină a Spitalului Universitar pentru absenţe repetate de la locul de muncă şi părăsirea locului de muncă.
Aceste fapte nu au nicio legătură cu ceea ce a sesizat doamna public (…) motiv pentru care a fost cercetată în Comisia de Disciplină din cauza absenţelor nemotivate şi părăsirii locului de muncă.
Doamna a lipsit repetate cu bună ştiinţă şi fără argumente. A lipsit mai mult de trei zile, aşa cum prevede legea – Codul Muncii. Nu are nicio legătură cu ceea ce a semnalat dumneaei în media. (…)
Această decizie a fost luată de către toţi membrii Comisiei de disciplină în unanimitate. S-a convocat, s-a făcut cercetarea disciplinară, i s-a comunicat decizia la 30 de zile aşa cum prevede Codul Muncii”, a spus managerul.
Angajaţi ai SUUB au intrat în greva foamei în luna iulie, invocând lipsa materialelor, improprii din punctul de vedere al curăţeniei în saloane atât pentru pacienţi, cât şi pentru personal; lipsa personalului mediu medical; neacordarea drepturilor salariale conform legislaţiei în vigoare, sporuri, vouchere de vacanţă
Acest articol a fost actualizat la: 2018-10-12T11:51:23+03:00 11:51
Acest site foloseste cookies.
Read More